Puzsér a zánkai földügyekről: miért legyen a gazembereké?

Belföld
Hirdetés

Sokan felháborodtak a zánkai természetkárosításon. Puzsér Róbert publicista az üggyel kapcsolatban azt fejtegette a Spirit FM Önkényes mérvadó című műsorában, hogy tulajdonképpen az egész országgal pontosan ugyanez történik.

Természetkárosítás miatt ismeretlen tettes ellen rendőrségi feljelentést tett a zánkai önkormányzat, miután a napokban munkagépekkel eltüntették egy 180 négyezetméternyi alapterületű parti vízállását, tómederré változtatva azt - közölte Filep Miklós, a település polgármestere. “Mintha kisebb bomba robbant volna, a növényzet és a talaj eltűnt az élővilágával együtt, a helyén már a Balaton hullámzik” - fogalmazott a polgármester. Az érintett ingatlan a helyi építési szabályzat szerint zöldterület besorolású, amely állandóan növényzettel fedett, a település klimatikus viszonyainak megőrzését, javítását, ökológiai rendszerének védelmét, a pihenést, a testedzést szolgálja. 

Kiss Balázs Tamás zánkai aljegyző elmondta, hogy a kimarkolt terület mögötti üdülőingatlan tulajdonosa korábban úgy kerítette le a saját telkét a Balaton felé, hogy belevette az önkormányzati területet is. Tavaly felszólították a kerítés elbontására, amelynek eddig nem tett eleget, viszont ügyvédi irodán keresztül jelezte a múlt héten, hogy elbirtokolta a területet.

“Gátlástalan csávó” - összegezte a véleményét Puzsér Róbert publicista a Spirit FM Önkényes mérvadó című műsorában. Hozzátette, hogy “a komplett országgal ez történik”, mint ami Zánkán. Miért pont ez az egy tulajdonos ne így működne, amikor az országot éppen az elit nyúlja le? - teszi fel a kérdést a publicista.

Azt is mondta Puzsér Róbert, hogy a hétköznapi ember úgy is gondolkodhat, hogy “miért legyen a gazembereké” az adott terület, azoké, akik “fillérekért privatizáltak megyéket”. Ezt a jelenséget a kommunisták hatalomátmentéséhez hasonlította.

A teljes beszélgetés itt meghallgatható:

Hirdetés
Hirdetés