Puzsér: amikor a túlérzékenység és az iszlamizmus gátlástalansága találkozik

Belföld
Hirdetés

Nehéz megmondani, hogy azok, akik érzékenyek és sértve érzik magukat, mimózák-e, vagy egy olyan kultúra civilizációs normáit óhajtják érvényesíteni, amely kultúra életmódjához, színvonalához meg nem fűlik a foguk - fogalmazott Puzsér Róbert.

Puzsér Róbert
Puzsér Róbert

Az életét félti a tanár, aki egy aktokat ábrázoló festményt mutatott muszlim diákjainak Franciaországban – írja a hvg.hu. A diákok szülei nehezményezték, hogy a tanár a művészettörténet órán megmutatta a gyerekeknek Giuseppe Cesari manierista olasz művész Diana szarvassá változtatja Aktaiónt című festményét. A diákok közül néhány elfordították a fejüket, sértve érezték magukat, és azt mondták, sokkolta őket, amit láttak. A tanár ellen lejárató hadjárat indult, a közösségi oldalakon rasszizmussal vádolták, az ügyből országos vita lett. Gabriel Attal oktatási miniszter hétfőn személyesen látogatott el az iskolába, és jelezte azt is, hogy fegyelmi büntetés vár azokra a diákokra, akik a közösségi posztokban hamisan vádolták meg a tanárt. Az iskola dolgozói megtagadták a munkát, így vállalva szolidaritást a meghurcolt kollégájukkal.

A legfiatalabb nemzedék túlérzékenysége, mimózasága és az iszlamizmus erőszakossága és gátlástalan nyomulása az, ami mintegy ötvöződik ebben az esetben - mondta Puzsér Róbert publicista az Önkényes Mérvadó című műsorban a Spirit FM-en. Nehéz megmondani, hogy azok, akik érzékenyek és sértve érzik magukat, mimózák-e, vagy egy olyan kultúra civilizációs normáit óhajtják érvényesíteni, amely kultúra életmódjához, színvonalához meg nem fűlik a foguk - fogalmazott.

Ez olyan Puzsér szerint, mintha a diákok a nyugati életszínvonalat szeretnék, de a közel-keleti kultúrát, ami viszont nem megy. Úgy gondolja, ha az európai életszínvonalat választják, akkor nyelni kell, de nem mondhatják, hogy megsértették a vallási, kulturális, etnikai normáit, amiért számon kellene kérni a tanárt.

Akik a Közel-Keletről Európába települtek (és a leszármazottaik), nem nagyon hajlandóak azt a kulturális normarendszert elsajátítani, ami itt érvényes - tette hozzá Puzsér. A publicista ezt úgy magyarázta, hogy nem kell, hogy tetsszen nekik egy akt, hanem értse, hogy egy akt nem pornográfia.

Csízi Ági szerint a rasszizmus vádja egyenesen “bicskanyitogató”.

A teljes beszélgetést itt nézheti vissza:

Hirdetés
Hirdetés