Puzsér: az egyházban hemzsegnek a "kis Michael Jacksonok"

Belföld
Hirdetés

Ferenc pápa elképzelhetőnek tartja a papi cölibátus eltörlését - derült ki egy interjúból. Mint mondta, az ugyanakkor kétséges, hogy több férfi szentelné-e életét a papi hivatásnak, ha engedélyeznék számukra a házasságot. Beszélt a melegekről is, mint mondta, Isten mindenkit szívesen lát az egyházában. Puzsér Róbert a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában úgy reagált: a cölibátus eltörlése néhány éven belül elkerülhetetlen lesz.

Ferenc pápa egy korábbi vatikáni konferencián arról beszélt, hogy a cölibátus eltörlése nem válasz az egyház tekintélyét megtépázó papi pedofíliára. A publicista szerint "csak a vak nem látja", hogy ezek mögött a megrontási ügyek mögött a cölibátus áll, és bár nem ez lehet az egyetlen ok, de az egyházban hemzsegnek a "kis Michael Jacksonok meg a kis Macaluay Culkinok".

Szerinte ez azt jelzi, hogy azok a papok, akiknek a pszichoszexuális fejlődése egy bizonyos fokon megrekedt, mert már mondjuk gyerekkorukban tudták, hogy őket papi pályára adják, később ezeken a rejtett utakon "szerzik meg a betevőt".

Puzsér Róbert rámutatott, hogy számos más felekezet létezik, ahol nincs cölibátus, ezek között van olyan is, ami a római pápa alá tartozik, ilyen a görögkatolikus felekezet. Megfigyelhető, hogy ezekben a felekezetekben arányaiban sokkal kisebb számúak az ilyen ügyek - tette hozzá.

"Hogy itt valamiféle kapcsolat van a cölibátus meg a megrontási ügyek között, az szemmel látható, de nyilvánvaló, hogy Ferenc pápa ezt nem ismerheti el, nem ismerheti el az összefüggést, és nem erre az összefüggésre hivatkozva törölheti el a cölibátust. Mert azzal gyakorlatilag elismeri, hogy ha nem is kizárólag ez az intézmény okozza a megrontási precedenseket, incidenseket, de legalábbis azt, hogy ez ennek az egyik faktora, kvázi a római katolikus egyház, és benne az összes pápa, aki ezt megtartotta, bizonyos értelemben felelős azért, hogy ezek az ügyek megtörténtek" - fogalmazott.

Szerinte a katolikus egyház már arccal a cölibátus eltörlése felé fordult, és ez néhány éven belül elkerülhetetlen lesz.

Hirdetés
Hirdetés