Puzsér: az identitáspolitikai őrjöngés nem a jobboldalról jött

Nemzetközi
Hirdetés

A baloldal “szavazók nélkül maradt”, és újraalkotta a saját “társadalmi portfólióját a szexuális és etnikai kisebbségekből” - mondta el Puzsér Róbert a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában.

Indiana államban egy megyei képviselő bejelentette, hogy ő egy színes bőrű, leszbikus nő. A színesbőrű részt abból vezette le, hogy vannak indián felmenői. A leszbikust pedig abból, hogy szerelmes a feleségébe, akivel hat gyermeket nevelnek. Rengetegen támogatták, sokan gyerekesnek is találták a viselkedését. Válaszul kiadott egy nyilatkozatot, hogy “sajnálatos, hogy nem kapom meg azt a teret és tiszteletet, hogy felfedezzem az identitásom, amit annyian követelnek maguknak azok közül, akik engem ócsárolnak. Elképzelhető, hogy később meggondolom magam. Az identitásunk felfedezése egy összetett folyamat. És gyakran a személyes utunk végén oda érkezünk meg, ahonnan elindultunk."

Puzsér Róbert szerint az érintett képviselő egy “mester troll”, hangzott el a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában. A publicista hozzátette, hogy ez az akció rávilágít valami nagyon súlyos “defektusra”.

Mert szerinte az “úgy konzekvens, hogyha valamit megengedünk valakinek, akivel kapcsolatban megorrontjuk a kisebbségi identitást, akkor az általános érvényű és bárkire vonatkozhat”. Elmondta, hogy olyat nem lehet csinálni, hogy megvizsgáljuk, hogy a másiknak joga van-e az adott dolgot mondani, annak megfelelően van-e felöltözve, annak megfelelő-e a családi állapota, és akkor az a jog őt megilleti. Egy másikon viszont úgy látjuk, hogy csak trollkodik ezzel, és akkor ez neki nem jár.

“Ha valamit így meg lehet trollkodni, az talán bemondásra nem kéne, hogy érvényes legyen” - fogalmazott Puzsér.

Dinnyés Gergely szerint viszont erről a témáról nem szabadna beszélni. Mégpedig azért, mert “semmi mást nem akarnak, akik ezzel foglalkoznak, minthogy beszéljünk róla”. Hozzátette, hogy a téma az ő életét személyesen nem érinti, viszont valami másról el lehet ezzel terelni a figyelmet, mégpedig “a társadalmi iszonyatos anyagi egyenlőtlenségről”.

Puzsér viszont úgy látja: nem tehetjük meg, hogy nem veszünk róla tudomást, mert a politika “áttematizálódott”. Felhívta arra a figyelmet, hogy az “identitáspolitikai őrjöngés” nem a jobboldalról jött, ezt a baloldal kezdte. A baloldal “szavazók nélkül maradt”, és újraalkotta a saját “társadalmi portfólióját a szexuális és etnikai kisebbségekből”.

A teljes adás itt megtekinthető:

Hirdetés
Hirdetés