Puzsér az "Ördög ügyvédje"-ügyről: az ügyészség leszámolást végez

Belföld
Hirdetés

Puzsér Róbert publicista úgy gondolja, politikai megrendelés miatt akar példát statuálni az ügyészség. A Borkai-ügyről is szó volt az Önkéntes mérvadóban a Spirit FM-en.

Múlt kedden, Czeglédy Csaba DK-s politikus vallomásával kezdődött meg az úgynevezett „Ördög ügyvédje”-ügy tárgyalássorozata. A perben - ami Borkai Zsolt egykori fideszes győri polgármester elhíresült jachtozós videóinak 2019-es nyilvánosságra hozatala miatt indult - Borkait tanúként hallgatták ki. Az expolgármester a Blikknek elmondta: „Egy ilyen procedúra valóban rendkívül kellemetlen, még akkor is, ha igazából olyan régen volt, hogy már el is felejtettem. Nem örül az ember ennek, de itt nem én vagyok a vádlott, én a sértettje vagyok ennek az ügynek”. A tárgyalás után arról is beszélt: „(...) már a kezdet kezdetén sem tagadtam, hogy én vagyok felvételen. Már túl vagyok rajta. Talán azt is mondhatom, hogy minden rosszban van valami jó. Nagyon megerősített engem, hiszen ami nem öl meg, az megerősít. Jóval szorosabb lett a kapcsolatunk a feleségemmel és az egész családdal. Az elmúlt három év megpróbáltatásait közösen le tudtuk győzni. Szerintem ez külön példamutató, bár nem volt egyszerű.”

“Borkai Zsolt egy ország előtt szégyenült meg. A politikai karrierjének vége lett. Nyilvánvaló, hogy a családja is undorral fogadta vissza - ha egyáltalán visszafogadta. És most legyártja belőle ezt a sikersztorit és ezt a jelzőt alkalmazza önmagára, hogy példamutató” - összegezte Puzsér Róbert publicista a történeteket a Spirit FM Önkéntes mérvadó című műsorában.  

Puzsér szerint a Fideszt egy súlyos “káresemény” érte 2019 őszén, a párt ugyanis elveszítette a fővárost. A publicista szerint ha nincs a Borkai-ügy, nem biztos, hogy Karácsony Gergely most főpolgármester Budapesten. Mint fogalmazott, “Karácsony nagyon sokat köszönhet a Borkai-ügynek”. Hozzátette, hogy véleménye szerint emiatt nem szavaztak jobboldaliak a baloldara, “egyszerűen csak viszolyogva távol maradtak az urnáktól”.

A bírósági üggyel kapcsolatban a publicista azt mondta, hogy véleménye szerint most “a Fidesz az ügyészséggel végezteti el a leszámolást” a 2019-es választási vereségért. “Ha valaki minket tudósít arról, hogy ők hogyan élnek a tömjénfüst mögött, akkor azzal az illetővel példát statuálnak és ez az ügy erről szól. Az ügyészség politikai megrendelés mentén egy leszámolást végez” - fogalmazott.

A teljes beszélgetést itt lehet meghallgatni:

Hirdetés
Hirdetés