Puzsér: az ország állapotát már Gyurcsány elkezdte lehetőségnek látni, de Orbán fejlesztette tökélyre

Belföld
Hirdetés

Budapesten lehetett a legjobban keresni a tavalyi első három negyedévben. A KSH adatai szerint a fővárosban a havi nettó bér 413 ezer forint volt. A legalacsonyabbak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében voltak a keresetek, itt a 240 ezret sem érte el a nettó átlagbér. Puzsér Róbert a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában úgy vélekedett: a tömegeket nem engedik felzárkózni, meghagyják a feudalizmusban.

Amikor pár évtizede azt mondták, a régiók Európája jön el, akkor ezt nem nagyon lehetett érteni, de ma, mikor Szabolcs közelebb van Ukrajnához, mint Győr-Moson-Sopron megyéhez, Győr-Moson-Sopron pedig közelebb van a nyugathoz, mint Szabolcshoz, így már érthető - fogalmazott.

Budapest egy nagyon nyugatos zárvány, de ha a fővárost nem számítjuk, megfigyelhető, hogy egy másik országban érzed magad, ha Kelet-Magyarországon vagy Nyugat-Magyarországon jársz - vélekedett.

Puzsér Róbert szerint a rendszerváltás után szociális katasztrófa zajlott vidéken. Mint mondta, a magyar politikai osztály - oldaltól függetlenl - a rendszerváltás utáni ország állapotát egy akadálynak, egy feladatnak érezte. Aztán telt az idő, és a politikai osztály egyre inkább rávezette magát arra, hogy ez nem egy leküzdendő akadály, hanem egy lehetőség: már Gyurcsányék elkezdték ezt lehetőségnek látni, aztán ezt Orbán Viktor vitte tovább, és fejesztette tökélyre - fogalmazott.

Magyarország, a magyar vidék rettenetes állapota eszerint egy lehetőség - mondta. A publicista szerint a tömegeket nem engedik felzárkózni, meghagyják a feudalizmusban.

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg:

Hirdetés
Hirdetés