Puzsér: az ukrajnai háború nem a Nyugat sara

Belföld
Hirdetés

Puzsér Róbert publicista szerint az orosz-ukrán háború “Putyin sara”, de az Élőben Jófejben szóba került az is, hogy mintha a háború kitörése óta kevesebb lenne a "#metoo".

Puzsér Róbert
Puzsér Róbert

Az ember úgy áll hozzá a világhoz, mintha az, illetve a természet csak azért létezne, hogy az ember uralja azt - mondta el Puzsér Róbert publicista a Spirit FM-en az Élőben Jófej című műsorban. “Újraalkottuk a természetet a magunk igényeinek megfelelően” - tette hozzá Puzsér Róbert. Természetesen vadászhatunk, gazdálkodhatunk, állatot tarthatunk, de amit most csinál az ember, az messze túlmutat ezeken, fogalmazott a publicista. Úgy látja, az ember fajok tömegét irtotta ki, a helyükre pedig a saját szükségleteinek megfelelő egyes fajok monokultúráit tömegesítette. 

A gazdasági racionalitásban “a góré már rég nem az ember, hanem az emberi jogokat nyert fiktív személy, a cég. A tőkés társaság” - mondta Puzsér. Szerinte “az ember nem tudna ennyire lelkiismeretlen lenni. Ezért hozta létre a céget.”

“Attól, hogy a prosztóság férfias, nem azt akarom mondani, hogy a férfiak prosztók, ahogy azt se akarom mondani, hogy a csajok hisztisek” - mondta Puzsér. De a hisztisség azt egy csajos, a prosztóság pedig egy férfias vonás, tette hozzá. 

Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban azt mondta, hogy ez véleménye szerint “nem a Nyugat sara”, hanem Putyiné. A Nyugat a honvédő ukránokat támogatja abban, hogy megvédelmezzék a földjüket, magyarázta.

Puzsér szerint a háború miatt felértékelődtek a férfi tulajdonságok, és “a prosztóság megint kezdi elnyerni a maga civilizációt támogató és fenntartó funkcióját és szerepét”. Úgy látja, a háború kitörése óta a “#metoo-ügyek alábbhagytak”, “a toxikus maszkulinitás feleannyiszor hangzik el”.

A teljes beszélgetés itt megtekinthető:

Hirdetés
Hirdetés