Puzsér Borkainéról: “Na ilyen a Stockholm-szindróma”

Belföld
Hirdetés

Nem az orgiázás és nem a yachtozás a probléma, ez nem a mi ügyünk, jelentette ki Puzsér. A publicista szerint az az igazi probléma, hogy “keresztény, klerikális, fideszes, döngő mellű, zsinóros mentében előadott identitás hazugság” és ennek a viszonyulása a lyukas zokniban előadott orgiázáshoz. 

Először és utoljára vallott a megcsalásról és házasságuk válságáról Borkainé Havassy Myrtill, Borkai Zsolt felesége az ATV Heti Napló Sváby Andrással című műsorában. Győr egykori polgármesteréről, egykori olimpiai bajnokról 2019 őszén kerültek nyilvánosságra egy szexpartin készült felvételek. Ezt követően Borkai Zsolt lemondott polgármesteri tisztségéről. Borkainé Havassy Myrtill elmondta: ezer százalék, hogy nem a férje kérte meg arra, hogy erről beszéljen.

„Nem gondoltam egy pillanatig sem arra, hogy el szeretnék válni, inkább a megoldást kerestem. Egy házasságot megtartani sokkal nehezebb, mint egy dolog után azt mondani, hogy vége és nincs tovább”.  „Egy nőt a nőiességében megalázni, ez a férfiak részéről a legcsúnyább dolog" – jelentette ki.

Mint kiderült, Borkai felesége a mai napig nem nézte meg a videókat. Hozzátette: soha, egyetlen egyszer sem kiabáltak egymással. „Az az igazság, hogy a férjem egy borzasztóan befolyásolható ember” – mondta.

“Na ilyen a Stockholm-szindróma” - fogalmazott Puzsér Róbert publicista a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában Borkainé interjúja után. Ezt így magyarázta: amikor az ember képtelen arra, hogy megnevezze a nyomorúságának a forrását és mindenféle magyarázatot keres és igazolja mindazt a megaláztatást, ami történt.

Horváth Oszkár elmondta, hogy egy kapcsolatban, ha ilyesmi trauma történik, mint egy megcsalás, akkor az - nem mindenkinél, de - olyan fordulatot hozhat a felek életébe, ami után a kapcsolatban is gyökeres változás áll be és együtt maradnak. Ehhez azonban mély megbeszélések és önreflexió is kell, ami, mint az ATV riportjából kiderült, a Borkai házaspárnál nem történt meg. A műsorvezető azt is kiemelte, hogy végtelenül szomorúnak tartja a beszélgetés azon részét, amikor a nő saját magában keresi a hibát férje félrelépéséért.

Puzsér azon is gondolkozott, vajon miért kell újra a nyilvánosság elé állni az ügy részleteivel. “Miért kell ennek a témának közüggyé válnia?” - fogalmazott. Szerinte a válasz egyszerű: Borkai Zsolt elégtételt remél és ezért újra elindul jövőre Győr polgármesteri székéért. Bár a publicista szerint aligha nyerhet 2024-ben Borkai, annak ellenére, hogy 2019-ben, a videó kiszivárgása után megválasztották őt a győriek, és csak később mondott le tisztségéről.

Borkainé azon mentegetőzésére, hogy a férje befolyásolható ember, Borsi Bálint úgy reagált, hogy pikánsnak tartja, hogy egy pillanatnyi baklövésként utal egy olyan eseményre, amit legalább egy hónapnyi szervezés előzhetett meg.

Nem az orgiázás és nem a yachtozás a probléma, ez nem a mi ügyünk, jelentette ki Puzsér. A publicista szerint az az igazi probléma, hogy “keresztény, klerikális, fideszes, döngő mellű, zsinóros mentében előadott identitás hazugság” és ennek a viszonyulása a lyukas zokniban előadott orgiázáshoz. Valójában ez nem Borkai Zsolt szégyene, hanem a “népnemzeti kurzus szégyene”, mondta. Úgy látja, nem Myrtill asszony lett átverve, hanem “mi mindannyian, akiknek a pofája tele van tömve ezzel a keresztény klerikális maszlaggal”.

A teljes adás itt visszanézhető:

Hirdetés
Hirdetés