Puzsér: ez a támadás hőssé avatja Robert Ficót

Nemzetközi
Hirdetés

Szerda délután vette fel a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsora az adását, amikor szinte gyakorlatilag pár perccel előtte derült ki, hogy merényletet követtek el Robert Fico szlovák miniszterelnök ellen.

Szlovákiával kapcsolatban a maffiaállam kifejezés nem abban az átvitt értelemben értendő, mint Magyarországon - kezdte Puzsér Róbert publicista. Magyarországon ez általában lopást jelent, tette hozzá. Szlovákiában pedig nem a szó átvitt értelmében értjük a maffiát, hanem az igazi, konkrét, XX. századi, szicíliai értelmében. Ennek most látni a következményeit.

Puzsér felemlegette Budaházyt is, aki végül kegyelmet kapott, “persze nagyon keményen megszívatták”, megszelídítették, a rendszerhez idomították, míg Budaházy György a rendszer hívévé szelídült. Hozzátette, hogy még Gyárfás Tamásról mondható el, hogy bizonyos súlyos következményekkel nézhet majd szembe.

Horváth Oszkár visszaemlékezett, hogy a pápalátogatás környékén, amikor 20-25 ember kegyelmet kapott, és többen felhördültek, hogy Budaházy szabad lesz, végül mégsem ez jut ma már az emberek eszébe, hanem K. Endre ügye.

Politikai merényletek Európában a ’90-es évek óta nem jellemző - mondta Kovács 4 Zoli, hozzátéve, hogy a jelenlegi információk szerint köze nincs a maffiához a merényletnek. Puzsér itt közbeszólt, hogy szerinte sem a maffia intézte el a politikust, hanem azt gondolja, maga a politikus, Robert Fico, aki maffiózó.

A szerdai felvételen Puzsér arra is kitért, hogy nem lehet tudni, politikai célú merényletről van-e szó, szerinte elképzelhető, hogy gazdasági természetű lehetett a merénylet. “Nem kell csodálkozni azon, hogy ez a posztkommunista Fico Moszkva vazallusává tette Szlovákiát, csakúgy, mint a posztkommunista Orbán Moszkva vazallusává tette Magyarországot” - fogalmazott.

Látva a kínai roadshowt felmerül a kérdés, hogy mennyire belülről fakadó vagy engedélyköteles és/vagy kötelező érvényű az a fajta rajongás, amit kapott a kínai küldöttség Szerbiában vagy akár nálunk - fűzte hozzá Kovács 4 Zoli, aki számára érdekes, hogy a Kreml felől ez egy támogatott, tűrt vagy javasolt viselkedés, hogy Micimackót is ugyanúgy körbe kell rajongani.

Elmondta, hogyha azt az embert, akit elkaptak a helyszínen, alaposan kihallgatják, megtudjuk majd, melyik csoporthoz is tartozik. Legalábbis bízik abban, hogy valami kiderül, annak ellenére, hogy nem látjuk, mi történik a kihallgatás során.

Puzsér azt mondta: ez a támadás hőssé avatja Robert Ficót. 

A teljes adás itt visszanézhető:

Hirdetés
Hirdetés