Puzsér: Gattyán Megoldás Mozgalma egy kamupárt

Belföld
Hirdetés

Mi a mocskosabb, a pornó vagy a politika?

A NAV volt nyomozó őrnagya, Tiszolczi Lajos arcát-nevét vállalva mesélte el a Partizánnak, hogy szerinte miként avatkoztak be a politika legmagasabb szintjéről a Gattyán-nyomozásba. Mint mondta, 2021 nyarán váltották le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnökét és bűnügyi vezetését, amikor a NAV egyesített két, Gattyán György és társai ellen zajló büntetőeljárást. Az időzítés meglepő volt, az pedig pláne, hogy bár a hivatalos protokoll szerint mindig a korábbi ügybe egyesítik a későbbit, ebben az esetben mégis egy 2015-ös, jóval kisebb horderejű ügybe egyesítettek egy 2012-est, amelyben Gattyánékat 19,4 milliárd forintos adócsalással gyanúsították. A volt nyomozó szerint a Gattyán-ügy volt az egyik legnagyobb elkövetési értékű, egyben legkiterjedtebb nyomozás a NAV-nál. A kitartó kutakodás után a nyomozó szerint már vádemelésre készültek, ám két hónappal az egyesítés után váratlanul, a hivatalos indok szerint „bűncselekmény hiányában” megszüntették a büntetőeljárást.

Tiszolczi, aki 2018-ban kapcsolódott be a Gattyán-nyomozásba, azt is állítja, hogy a fejcserék után egyre különösebb utasításokat kapott új főnökeitől, ráadásul kizárólag a Gattyán-üggyel kapcsolatban. Példaként említette, hogy nemcsak, hogy elkérték az összes korábbi jelentése eredeti példányát, de azt is megkérdezték tőle, hogy van-e más, amit addig nem írt le. Az őrnagy szerint ő egy jelentésben arról is beszámolt két forrás alapján, hogy három rendkívül jó politikai kapcsolatokkal rendelkező külső személy, akik közül kettő széles körben ismert, közbenjárt az ügy megszüntetése érdekében.

Emlékszem arra, amikor a 2022-es választások környékén feltűnt Gattyán pártja és egymásra néztünk, hogy ‘na mi van, talán csak nem az adóeljárás megszüntetése eljárás fejében történt valami?’ - idézte fel az Önkényes Mérvadó című műsorban Horváth Oszkár műsorvezető. Hozzátette, benézhette, az okai legalábbis 10 évvel korábban keresendők. Az adásban szóba került az is, hogy mi van akkor, ha a pártalapítás csak arról szól, ha Gattyán szeretné a “pornómilliárdos” kifejezést lemosni magáról.

Egri Viktor szerint az egy nagy kérdés, hogy a magyar lakosság szemében erkölcsileg hol helyezzük el egymáshoz képest a pornót és a politikát. Puzsér Róbert publicista szerint a politika lényegesen mocskosabb a pornónál. A politika a legmocskosabb, azután jön a prostitúció, majd a pornó, sorolta Puzsér.

A napnál is világosabb, hogy Gattyán Megoldás Mozgalma egy kamupárt - váltott komolyra Puzsér. Tök nyilvánvaló, félreérthetetlen, hogy kinek a trükkje - tette hozzá. Kinek vannak kamupártjai Magyarországon? - kérdezte, hozzátéve, hogy ez nem egy széles mezőny.

Beszélt arról is Puzsér, hogy Rogán Antalt nem azért tartja Orbán Viktor, hogy szórakoztató legyen, ő azzal teszi magát hasznossá, hogy “elintézi azt, amit el kell intézni”. Rogán pedig 14 éve “erős kézzel tartja a magyar néplelket”. Az, ahogyan Rogán Antal átformálta a magyaroknak a gondolkodását, azt nagyon magas színvonalon tette, Rogán Antal egy intéző, és intézőként maradéktalanul elvégzi a feladatát.

Hirdetés
Hirdetés