Puzsér: hatékony külső meghajtója lett a Mi Hazánk a Fidesznek

Belföld
Hirdetés

Az Önkényes Mérvadó Spirit FM című műsorában L. Simon László menesztésével kapcsolatban Puzsér Róbert azt mondta, hogy lassan ott tart a Fidesz, hogy a Mi Hazánk kéri rajta számon a saját ideológiáját.

Dúró Dóra
Dúró Dóra Facebook/Dúró Dóra

Menesztették L. Simon Lászlót, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatóját. Csák János kulturális és innovációs miniszter indoklása szerint „a főigazgató, mivel az intézménytől elvárható jogkövetést elmulasztotta, azt érdemben felhívásra sem teljesítette, olyan magatartást tanúsított, amely a munkaviszonya fenntartását ellehetetlenítette”.  L. Simon Lászlót napokkal azután menesztették, hogy a Mi Hazánk kezdeményezésére a 18 éven aluliakat kitiltották a Nemzeti Múzeum Nemzetközi Sajtófotó Kiállításáról, mondván, hogy annak LMBTQ+-tartalma sérti a gyermekvédelmi törvényt. Aztán kiderült, hogy a múzeum nem tudja végrehajtani Csák János felszólítását, ugyanis senkitől nem kérhetnek személyi igazolványt. L. Simon időközben a sorban állókról készült fotóval köszönte meg Dúró Dórának a hírverést, erre pedig a Mi Hazánk képviselője Facebook-posztban reagált, a többi között azt írta: „L. Simon László nemhogy behúzná fülét-farkát, hanem még neki áll feljebb, mert a saját minisztere megzavarta LMBTQ-népszerűsítés közben”. Majd hozzátette azt is, hogy ez nem lepte meg, mert „tudtuk korábbi, obszcén »versei« alapján is, hogy az aberrációhoz vonzódik”.

Ilyen az a forradalom, ami felfalja a gyermekeit, reagált a hírre az Önkényes Mérvadó című műsorban Puzsér Róbert publicista a Spirit FM-en. Hozzátette: annyira hatékony külső meghajtója lett a Mi Hazánk a Fidesznek, hogy már politikusokat szed le az állampártnak és az ország intézményeinek a soraiból. Már ott tart a Fidesz, hogy a saját ideológiáját, amit a korruptságának a helyére állít, a Mi Hazánk kéri rajta számon - fejtette ki a publicista. Elmondta azt is, hogy a Fidesz jutatta ebbe a pozícióba a Mi Hazánkot.

Nem muszáj belépni a Fideszbe, hogy valaki kellően magyar legyen, ezt Dúró Dóra is igazolja, aki mer üzenni az állampártnak, indirekt módon Orbán Viktornak, hogy L. Simon László “nem magunkfajta”, “az aberrációhoz vonzódik”, aki “népszerűsíti a homoszexualitást”, magyarázta Puzsér Róbert.

Tényleg így terjed a homoszexualitás, hogy elmész egy kiállításra és meglátsz harisnyába és tűsarkúba öltözött férfiakat, és akkor hirtelen homoszexuális leszel? - teszi fel a kérdést Puzsér. Szerinte “egyetlen homoszexuálist nem okoz egy ilyen kiállítás”, legfeljebb  “homoszexuálisok coming out-ját okozza. Azok homoszexuálisok lesznek amúgy is, csak hetero álca mögött” ,  mondta.

Ebben a hetero álcában érdekelt a Fidesz meg a Mi Hazánk? Ettől jobb lesz, keresztényebb ország lesz Magyarország? - kérdezi a publicista. Hozzátette: a Fideszben is vannak, akik nem coming outolnak, közben meg “élik a hajlamaikat”. Ez így oké?, kérdezi. Ilyen egy rendes társadalom, hogy kettős identitással élsz a társadalomban? - teszi hozzá.

Szabó Eszter kiemelte, hogy amikor Dúró Dóra először “felnyomta” a kiállítást, Lakatos Márk stylist “annyira Dobozi úti kocsma színvonalán széttestszégyenítette meg ‘Túró Tortázta’” a nőt, hogy az a szintű csúfolódás “veszedelmesen gáz volt”.

Amikor a gyermekvédelmi törvényt meg kellett szavazni, L. Simon László is ott ült és ő is igennel szavazott, és most épp ezzel megy szembe - emlékeztetett Horváth Oszkár. De azt is mondja, hogy “nem gondolnám, hogy ez egy kilövési engedély”. El tudja képzelni, hogy L. Simonnak nem az alkalmassága szűnt meg, csak a Nemzeti Múzeummal “hirtelen szét kell kapcsolódnia az ő imidzsének”. Hozzátette: ez nem melegpropaganda, ez egy sajtófotó kiállítás, és nem kellene szembe menni azzal az intézménnyel, hogy “beletekinthetünk a világ jelenleg zajló történelem-szerűségének a legdrámaibb pillanataiba testközelből”.

A teljes adás itt visszanézhető:

Hirdetés
Hirdetés