Puzsér: Karácsony Gergelyt nem érdekli a város

Belföld
Hirdetés

Vitézy Dávid hivatalosan is bejelentette, hogy elindul a főpolgármester-választáson, így ő lehet a kormánypárti Szentkirályi Alexandra mellett a jelenlegi városvezető, Karácsony Gergely egyik legkomolyabb kihívója.

Puzsér Róbert
Puzsér Róbert

A volt közlekedési államtitkár szerint jelenleg mindent átsző a két politikai oldal háborúja, ám a pártpolitikai csaták helyett végre valódi városfejlesztésre van szükség, ezért indul a főpolgármesteri székért. „Nem várhatjuk Budapest problémáinak megoldását azoktól, akik a problémáinkat okozták. Nincs még öt évünk erre” – hangsúlyozta. Vitézy szerint öt súlyos problémával kell szembenézni Budapesten, köztük olyanokkal, mint például, hogy nincs elég megfizethető lakás és drága az albérlet, az egészségügyi ellátás színvonala egyre romlik, elavultak, lerobbantak a kórházaink, vagy hogy nincs elég zöldfelület és sétálóutca. Közölte azt is, hogy kész tervei vannak a város további fejlesztésére. A volt közlekedési államtitkár az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület elnevezésű civil jelölőszervezet jelöltjeként indul a főpolgármesteri címért.

Az Önkényes Mérvadó műsorvezetője, Horváth Oszkár idézte Tarlós István volt főpolgármestert, aki szerint a Fidesz Szentkirályi Alexandra indításával szerezheti a legtöbb szavazatot, „Vitézy Dávid a közlekedésen kívül semmihez sem ért, Karácsony Gergely pedig csak jajveszékel”. Puzsér Róbert publicista szerint tényleg ez a képlet, Karácsony Gergely semmi mást nem akar kezdeni Budapesttel, mint amit Orbán Viktor Magyarországgal - mondta. Karácsony Gergelynek Budapest másra sem jó, minthogy szabadságharcoljon a kormányzat ellen - fogalmazott.  “Ez egy műsor, ez egy reality élmény” - tette hozzá. 

Puzsér úgy látja, Karácsonynak szándéka sincs arra, hogy Budapestet megváltoztassa, hogy a várost a XXI. századi normák szerint átalakítsa - ez nem költségvetés, hanem szándék kérdése.

Karácsony Gergelyt nem érdekli a város - jelentette ki a publicista. Karácsonyt a pozíció érdekli, amit elfoglalhat a város élén - tette hozzá. 

Budapestről vagy az Orbán-rendszerről döntünk, ezt kell meghatározni Puzsér szerint az önkormányzati választáson.

A publicista arról is beszélt, hogy Vitézy zöldebb, emberre szabottabb, nyugatos normák szerint működő Budapestben gondolkodott, Tarlós pedig autókra szabott, posztkomcsi, vasbeton Budapestben, köztük emiatt szakmai konfliktus volt, amit a volt főpolgármester úgy interpretál, hogy Vitézy nem ért hozzá, Vitézy pedig úgy, hogy Tarlós XX. századi módon ért hozzá, XXI. századi módon már nem.

A teljes adás itt visszanézhető:

Hirdetés
Hirdetés