Puzsér: Karácsony nem szorult rá Gyurcsányra

Belföld
Hirdetés

Karácsony Gergely nem szorult rá Gyurcsány Ferencre és erre a szövetségre. Karácsony védelmezhette volna a Budapest köztársaságot és hogyha nem szerepelt volna Gyurcsány felesége mellett plakátok tízezrein, sokkal hitelesebb lehetett volna - mondta Puzsér Róbert publicista a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában. 

És akkor nehezebben lehetett volna őt olyan módon össszegyurcsányozni, ahogyan a fideszes kampányban az zajlott, tette hozzá. “Szentkirályi Alexandrát nettó erre használta Rogán Antal”, nem is emlékszik Puzsér Szentkirályinak más mondására, a fideszes jelölt Budapestről nem is beszélt szerinte. Karácsony Gergelyt egy mágia védi, ezért aztán legyőzhetetlen, még saját magát sem tudja elverni, mondta Puzsér.

Boros Tamás műsorvezető szerint Karácsony Gergely sem számíthatott arra, hogy ennyire bezuhan a DK Magyar Péter megjelenésével, bár lehet, hogy anélkül is lett volna egy súlyos szakadás.

Csunderlik Péter történész felidézte, hogy már korábban is érvelt amellett, hogy Karácsony Gergely az egész pályafutása során lényegében hátország nélkül, mégis egyre magasabbra tudott lépni, jól tudott összehozni különböző koalíciókat. Karácsony emelett kompromisszumképes, és a mostani közgyűlés összetétele tökéletes lesz neki, mert nem lesz a DK végrehajtója, hanem újabb koalíciókat kell létrehoznia egyes eseti döntések mögött. A történész úgy látja, hogy a Tisza Párt berobbanása és Vitézyék megjelenése után Karácsony bebizonyíthatja a képességeit. Szerinte “adja magát” a helyzet, hogy Karácsony a DK-t otthagyja és a Tisza Pártra próbál építeni, valamint maga mellé állítani a Kutyapártot. És ha Vitézynek tényleg a város a fontos, nem a pártpolitika, még akár Karácsony alpolgármestere is lehetne, és bizonyos ügyek mentén hozhatná a szakpolitikát, amit kiegészítene Karácsony a politikus képességeivel. Legalábbis Csunderlik mást nem tud elképzelni jelen helyzetben. Leszögezte: Karácsony Gergely és Vitézy Dávid remekül kiegészítenék egymást.

Puzsér beszélt arról is, hogy 24 ezer érvénytelen szavazat született a vasárnapi szavazáson, és 324 szavazatnyi különbségről. Szerinte ha ez egy országgyűlési választás lenne, automatikusan újraszámolnák a voksokat és felülvizsgálnák az érvénytelen szavazatokat, vagy legalábbis újra napirendre kerülne a kérdése annak, hogy azok tényleg érvénytelenek-e vagy sem.

A teljes adás itt visszanézhető:

Hirdetés
Hirdetés