Puzsér: Kocsis Máté Orbán Viktort és a nemzetet döfte hátba

Belföld
Hirdetés

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerint Magyarország most még alkalmasabb egy olimpia megszervezésére, mint korábban. Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke mindeközben arról beszélt: az nem helyes, hogy Magyarország milliárdokat költ el a 2024-es Eb-re. A Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában Puzsér Róbert úgy fogalmazott: ez olyan, mintha valaki nem szeretne csirkét enni, de csirkecombot kér.

A publicista szerint Kocsis Mátét, a kézilabda szövetség elnökét nagyon szomorú "az álomgyilkosok sorában látni". Mint mondta, Orbán Viktor nem tudta, kire bízza a szövetséget, ezért bízta Kocsisra, akiről most kiderült, hogy álomgyilkos.

"Miben különbözik ez attól, mint amit a Nolimpia kampány keretében a Momentum előadott, 270 ezer budapestit meggyőzve erről? Arról, hogy nekik az rossz, ha Budapest egy kicsit nagyszerűbb lesz, ha egy álom megvalósul" - fogalmazott.

Úgy folytatta: a kormány szerint a momentumosok Brüsszelben és Washingtonban pallérozott hazaárulók, de Kocsis Máté most Orbán Viktort és ezt a nemzetet hátba döfte.

"Amikor a liberális hordák fúrják meg a nemzet terveit, akkor arra azt mondjuk, hogy ez a régi szabadságharc kurucok és labancok közt, ezt értjük, ezt ismerjük, tudjuk, hogy melyik oldalon állunk. De amikor a kurucok közt üti fel a fejét egy labanc? Az a labanc, akiről utoljára gondoltuk volna, akinek Orbán Viktor személyesen adta a kezébe a kézilabdát?" - mondta.

Ha a nemzet 2036-ban olimpiát akar rendezni, akkor miért nem akar 2024-ben kézilabda Eb-t rendezni? - tette fel a kérdést. Szerinte nem tudni, mihez igazodjunk, mert Fürjes Balázs szerint most még alkalmasabbak vagyunk egy olimpia megrendezésére, de nem vagyunk alkalmasak egy EB rendezésére.

"Nem szeretnék csirkét enni, de csirkecombot kérek" - fogalmazott, rámutatva a kettősségre.

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg:

Hirdetés
Hirdetés