Puzsér: Magyar Péter ellen őrjöngő karaktergyilkosság zajlik

Belföld
Hirdetés

A Facebookon minden második lapozásnál valamilyen NER-médium jelentkezik be Magyar Péterre vonatkozó kijelentésekkel - mondta Puzsér Róbert a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában.

Magyar Péter
Magyar Péter Magyar Péter/Facebook

– Két hónappal ezelőtt senki sem ismert engem. Most miénk a legnagyobb politikai mozgalom Magyarországon – nyilatkozta Magyar Péter a The Guardian című brit napilapnak a szombati tüntetése utáni este. Szerinte ő le tudná győzni Orbán Viktort, és erről kell meggyőznie a magyarokat, hogy az Orbán-kormány legyőzhető, leváltható.

Arra a kérdésre, hogy mi különbözteti meg azoktól az ellenzéki szereplőktől, akik hiába próbálták legyőzni a Fideszt, azt felelte: „Én új arc vagyok, de nagyon tapasztalt” – felelte, hozzátéve, hogy évekig dolgozott diplomataként Brüsszelben, kapcsolatban volt döntéshozókkal és belefolyt volt felesége, Varga Judit egykori igazságügyi miniszter közösségi médiájának kezelésébe is.

Magyar Péter az RTL-nek szombaton azt mondta, a rendőrség előzetes becslései szerint az általa szervezett tüntetésen 250-300 ezren vettek részt, ám szerinte ennél is többen voltak. Ezt követően hivatalos Facebook-oldalán is ezt írta. A rendőrség szerint 250 ezer, a kormánypropaganda szerint 24 ezer, a valóságban 3-400 ezer ember demonstrált. A rendőrség közölte, hogy sohasem bocsátkozott becslésekbe, most sem teszik, és a szervezők irányába sem történt ilyen közlés.

Puzsér Róbert publicista arról beszélt a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában, hogy vannak rossz érzései Magyar Péterrel kapcsolatban, a legrosszabb pedig az, hogy elkezdett spekulálni, ravaszkodni, “ahogyan a politikusok”. Illetve tanácsadóktól tanácsokat kérni, például, ha Wass Alberttől idéz, akkor nem lehet baloldali politikusnak hívni - fejtette ki. Szerinte nem az a probléma, hogyha valami olyat mond Magyar Péter, ami rosszul sül el, hanem, az, ha “elveszíti a szeplőtelenségét - politikai értelemben”. 

Úgy látja, Magyarnak az most a legnagyobb ereje, hogy nem spekulál, nem ravaszkodik. Szerinte Magyar arról is beszélhetett volna, hogy mind a liberális, mind a nemzeti fogalmakat a XX. században még tudták, a XXI. században már nem tudják értelmezni. 

De a legnagyobb veszély az, hogy profi politikus lesz a barátunkból - fogalmazott Puzsér. Amikor Magyar felszólítja a lemondásra Orbán Viktort, olyankor Puzsér mintha Dobrev Klárát vagy Gyurcsány Ferencet hallaná. “Ezek a nagyon-nagyon-nagyon rossz beidegződések” - tette hozzá.

Puzsér a számháborúzásról is úgy vélekedik: mit számít, mennyien voltak kint? Az számít, hogy legközelebb még többen menjenek, majd még többen, és így tovább, hiszen ez egy “hosszútávfutás”, az országgyűlési választás csak 2 év múlva lesz. Ezt az erőt növelni kell, és a pillanatot el kell ragadni Rogán Antaltól, meg kell változtatni Magyarország közérzetét, közállapotát, és ha ez megvan, ebből következhet egy választási győzelem - sorolta a publicista.

Amikor Magyar Péter kapja az ütéseket a kormányzati ütéseket, és vissza akar ütni, ezeknek sosincs ereje - tette hozzá Puzsér. Magyar Péter ellen “őrjöngő karaktergyilkosság zajlik”, a Facebookon minden második lapozásnál valamilyen NER-médium jelentkezik be Magyar Péterre vonatkozó kijelentésekkel. És ebben olyan arcok segítenek, akiket korábban a liberális kurzushoz soroltak volna - például Fodor Gábor.

A teljes adás itt visszanézhető:

Hirdetés
Hirdetés