Puzsér: Magyar Péternek semmi sem jó

Belföld
Hirdetés

Bár az MTVA szervez vitát az EP-választás kapcsán a listavezetőkkel, Magyar Péter úgy tűnik, nem teljesen elégedett.

Május 30-án este 8 órától, élő adásban közvetíti az M1 az európai parlamenti választáson indul pártok listavezetőinek vitáját, erről a közmédia levélben tájékoztatta a résztvevőket. A levél szerint a vitát a Várkert Bazárban, de nézők nélkül rendezik, a tervezett műsortartam 100 perc, a műsor az EP-választás 2024 – listavezetők vitája címen fut majd. A vitát Németh Balázs, valamint Volf-Nagy Tünde, Novák Katalin volt köztársasági elnök egykori kommunikációs igazgatója vezeti majd. A vitázóknak összesen fejenként 8-8 perc áll majd a rendelkezésére, amelyet 5 hozzászólás formájában használhatnak fel. A rendezők az Európai Unió biztonsága, a migráció, a mezőgazdaság vagy a demokrácia témaköröket jelölték meg. Magyar Péter a vita kapcsán azt írta: 8 perc a nulla százalékos pártoknak és a valódi pártoknak is. Szégyellje magát az MTVA vezetője és mindenki, akinek ehhez köze van – fogalmazott. 

Az az érzése az embernek, hogy Magyar Péternek semmi sem igazán jó - mondta Puzsér Róbert publicista a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában. A Partizán rendezvénye nem volt jó, mert nincs Deutsch Tamás, ez egy ellenzéki “dzsembori”, neki inkább a Fidesszel van dolga - ami Puzsér szerint érthető. Most meg az a probléma, hogy fűt-fát meghívtak, még azokat is, akiknek nincs érdemi esélyük, hogy átlépjék az 5 százalékos küszöböt. Bár ott lesz mindenki, Magyar Péter ugyanannyi időt kap, mint Vona Gábor, vagy a Kétfarkú Kutyák listavezetője.

Horváth Oszkár műsorvezető ezt demokratikusnak tartja. Azt mondja, 11x8 perc értelmezhető adásidő. A Partizán vitájában például elegendő idő volt a 12 perc. Hozzátette, hogy demokratikus az is, hogy az indulók az indulás pillanatában egyforma esélyt kapnak. Ő azzal például nem értene egyet, hogy a parlamenti pártok kapjanak többet, a most parlamentbe bejutni igyekvő pártok pedig ne.

Arra emlékeztetett Nagy Gergő, hogy 8 perc nagyjából annyi, mint amennyi az ATV reggeli műsoraiban jut a meghívott vendégeknek.

Nagyon szűk keret Puzsér szerint, amikor egy 100 perces műsorból valakinek csupán 8 perce van arra, hogy beszéljen. Érti egyébként, hogy mi a problémája Magyar Péternek, de nem jó üzenet az, hogy “Magyar Péter nem nagyon tudja, hol húzódnak az én-határai. Óriási tömegrendezvényeket tart olyan vidéki városokban, ahol talán a rendszerváltás óta, vagy talán azelőtt se voltak ennyien az utcán”. Puzsér nem tanácsolná neki, hogy mindenre ekkora önérzettel reagáljon, mert ez nem jó ajánlólevél annak, aki egy ország vezetésére jelentkezik be.

Horváth Oszkár szerint se lenne jó, ha Magyar itt sem jelenne meg, különösen úgy, hogy a hatalom jelen lesz.

Puzsér emlékeztetett, a Fidesz folyamatosan rá akarja tolni Magyart “erre a roncs ellenzékre”, és most ez a “roncs ellenzék” rendezett a Partizán celebrálásával egy dzsemborit, és ezen kellett volna neki jelen lenni úgy, hogy a hatalom nem küldte el a jelöltjét. “Értem én, hogy nem akart ott lenni” - tette hozzá.

A teljes beszélgetés itt visszanézhető:

Hirdetés
Hirdetés