Puzsér: minél erősebb Gyurcsány, annál erősebb Orbán

Belföld
Hirdetés

A DK a kapuknál tartja fenn és biztosítja Orbán Viktor felmérhetetlen idejű uralmát, mert Gyurcsánnyal a magyarok rosszabbat választanának - hangsúlyozta Puzsér a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában.

Az idei év elején egymást érték az arról szóló hírek, hogy az ellenzéki politikusok közül többen más pártba igazoltak korábbi pártjukból. A Telex cikke szerint leginkább a DK-s átigazolások voltak látványosak: tucatnyi ember választotta a pártot. A legtöbben a Momentumból érkeztek, de volt, aki az MSZP-t, a Jobbikot, vagy a Párbeszédet hagyta el a Demokratikus Koalícióért. Köztük volt pl. Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd pártigazgatója és korábbi országgyűlési képviselője is. A legtöbben azzal magyarázták a váltást, hogy a DK az egyetlen alternatíva az Orbán-rendszerrel szemben, csak ők tudják leváltani a fideszes kormányt. Volt, aki szerint nyugalmat és a fejlődés lehetőségét ígérték neki, másnak elegendő érv volt az is, hogy a DK-nak például van országos hálózata.

Egyébként a tavalyi évben is tarolt a párt: 2022-től a többi között Molnár Gyula, az MSZP korábbi elnöke is csatlakozott a frakcióhoz. A váltás kapcsán akkor azt mondta: „A politikában ezernyi dolog változhat, egyvalami azonban állandó: nincs sikeres politikus sikeres politikai közösség nélkül.”

A DK úgy viszonyul Gyurcsány Ferenchez, ahogy a Fidesz viszonyul Orbán Viktorhoz - mondta el Puzsér Róbert publicista a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában. Szerinte a DK egy Fideszhez hasonló autoriter szekta, és hasonló módon darálja le az ellenzéket, mint ahogyan Orbán Viktor darálta le egykor a jobboldalt. “Menetelünk a kétpártrendszerbe”, ahol az elviselhetetlen és a vállalhatatlan között kell választani 4 évente, fogalmazott a publicista.

Amikor Gyurcsány úgy nyert választást, hogy az MSZP-frakció sem ismerte a költségvetési adatokat, mert a párt elé meghamisított dokumentumok kerültek, akkor ők “viháncoltak” Őszödön, megnyerve a választást és még 4 évnyi megélhetést biztosítva nekik - idézte fel Puzsér a 2006-os eseményeket. A 2010-es vereség nyomán ébredt fel a párt, hogy “az anyánkat is eladtuk ennek a szélhámosnak, aki a pártunkat megbuktatta”. Ekkor az MSZP visszaváltozott azzá, ami Gyurcsány előtt is volt, azzá a sokféle erőtér által meghatározott, belső harcok által szabdalt politikai közösséggé. Itt Gyurcsány látta, hogy nincs maradása, “kiszakította belőle a DK-t” és elkezdte kívülről “elszívni az éltető nedveit az egykori gazdatestnek”. Ma pedig már ott tartunk, hogy az ellenzék összes pártját kibelezi Gyurcsány, fejtegette Puzsér hozzátéve, hogy nemsokára nem lesz harmadik alternatíva, csak Orbán és csak Gyurcsány közül lehet majd választani. Szerinte a Fidesz és a DK nem valódi alternatívák, hanem a rendszert kiegyensúlyozó két erő.

A DK a kapuknál tartja fenn és biztosítja Orbán Viktor felmérhetetlen idejű uralmát, mert Gyurcsánnyal a magyarok rosszabbat választanának - hangsúlyozta Puzsér. Jóformán bárki más alkalmasabb lenne Orbán Viktornak, ezért bárki más jelöltségét meg kell akadályozni, hogy továbbra is Gyurcsány maradhasson az alternatíva, fejtette ki a publicista.

Gyurcsány ellenzékben, Orbán hatalmon: ez maga az Orbán-rendszer. Minél erősebb Gyurcsány Ferenc az ellenzékben, annál erősebb Orbán Viktor a hatalomban, fűzte hozzá Puzsér.

Nem hiszem, Kocsis-Cake Olivio vagy Molnár Gyula, amikor átülnek a DK-ba, nem a saját megélhetésükre gondolnak, mondta Puzsér, majd arról beszélt, hogy nem inkább arról van szó, hogy ezek a politikusok biztosak abban, hogy a DK a következő ciklusban is bent lesz a parlamentben?

A teljes adás itt nézhető vissza:

Hirdetés
Hirdetés