Puzsér nagyon kiakadt Vitézyre: “Rohadtul nem erről szól a főpolgármesteri pozíció”

Belföld
Hirdetés

Úgy gondolja Puzsér Róbert, hogy igazi rémálom, amikor egy főpolgármester-jelölt azzal kampányol, hogy ő kimenne a Budapest Pride-ra.

A “Szavazzon a közös listára!” összefogás-plakátok mintegy alátámasztják a Fidesz plakátkampányát - mondta Puzsér Róbert publicista a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában. Szerinte kérdés, hogy az a Karácsony Gergely, aki 2 évvel ezelőtt alkalmasabbnak találta Márki-Zay Pétert a miniszterelnöki pozícióra, mint Dobrev Klárát, hogyan s miként tért meg hozzá és Gyurcsányhoz? Horváth Oszkár műsorvezető szerint ez csak egy időszakos dolog: nem egybeolvadás, hanem együttműködés.

“Az a Karácsony Gergely, amelyiknek Unicummal csúszott csak le a Gyurcsány a torkán, az most hogyan vált ezzé az Unicum-fogyasztóvá? Hogy mostmár mindenkinek az Unicumot kínálgatja körbe?” - fogalmazott Puzsér.

Karácsony Gergely, és pártja, a Párbeszéd, amely még soha a története során nem volt a küszöb fölött, miért is próbálna meg egy olyan alternatívát felkínálni, ami az emberek számára választható, kívánatos lenne? - kérdezte a publicista.

Horváth Oszkár emlékeztetett, hogy a mostani mérések alapján Vitézy Dávidot és Szentkirályi Alexandrát 20-22 százalék között mérik, Karácsony Gergelyt 37 százalék körül. Úgy, hogy szerinte az, hogy Dobrev Klára ennyit segít Karácsonynak, az szavazatot kellene, hogy elvegyen a főpolgármestertől. 

Karácsony kontra Orbán van sok ember fejében, véli Csízi Ági, ezért mindegy is talán, hogy Dobrev vagy nem Dobrev. Horváth Oszkár helyeselt is, hogy épp erről szól Vitézy kampányüzenete, a Fidesz-ellenzék harc terepéről, nem pedig a városfejlődésről.

Amikor Vitézy azt mondja, hogy pártpolitikai csatatér helyett valós városfejlesztést, akkor nem azt várná az ember, hogy ő párt jelölésében induljon el, hanem párton kívüliként - szúrta közbe Puzsér.

Valóra vált rémálom, hogy a főpolgármester-jelölt azzal kampányol, hogy ő kimenne a Budapest Pride-ra - utalt Puzsér arra, hogy Vitézy nemrég azt nyilatkozta, hogy magánemberként ugyan még sosem vett részt a felvonuláson, de amennyiben főpolgármesterként meghívják, akkor szerinte kötelessége igent mondani rá. Ez az identitáspolitika zsákutcájának a leghívebb demonstrálása, fogalmazott. “Rohadtul nem erről szól a főpolgármesteri pozíció”, az önkormányzatiság, a választás, fakadt ki a publicista. Ezzel szerinte lehet mind szavazatokat nyerni, mind pedig veszíteni.

Csízi Ági felvetésére, hogy ez a fajta tolerancia hogy fér azzal össze, hogy Vitézy a BBK rendészettel fellépne a hajléktalanokkal szemben, Puzsér így válaszolt: a budapestiek liberálisak, de azért annyira nem, azt nem szeretik, ha a “büdös hajléktalan felszáll a buszra”. Szeretik a rendet, a tisztaságot, a hajléktalanok pedig a “kaptalizmus emberi externáliái”.

A teljes adás itt visszanézhető:

Hirdetés
Hirdetés