Puzsér nekiment Dúró Dórának: ennyi erővel legyen akkor külön "cigányország"?

Belföld
Hirdetés

Dúró Dóra, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője a parlamentben egy aszódi iskolai bántalmazásról beszélt, amelyben 2-3 agresszív gyerek rettegésben tartja osztálytársait. Egyik fiatal kórházba került a bántalmazás miatt. Dúró Dóra szerint igazságtalan, hogy az áldozat családjának kell másik iskolát keresnie, mert a magyar állam képtelen arra, hogy a biztonságos nevelésben részesüljön egy gyermek egy iskolában. Puzsér Róbert a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában reagált.

"Egy agresszort el kell ilyenkor távolítani, akkor is, hogy ha éppenséggel Lakatosnak hívják, mint ebben az esetben" - jelentette ki Dúró Dóra, hozzátéve: igenis szegregációra van szükség. Puzsér Róbert úgy fogalmazott: Dúró Dóra faji háborút szít a parlamentben. A szegregáció lényege, hogy szétválassza a "cigányokat és a fehéreket, mert a cigányok a fehéreket terrorizálják", Dúró Dórának meg kellene magyaráznia, szerinte mégis hol legyen szegregáció.

"Legyen szegregáció a buszon? Legyenek olyan helyek a buszon, ahova leülhet a cigány, és ahova nem ülhet le a cigány, csak a fehér? Vagy legyen szegregáció az iskolában? Legyen cigány osztály és legyen fehér osztály?" - tette fel a kérdést a publicista.

Mint fogalmazott, így akkor az is egy mondás lehetne, hogy Magyarország válasszon le a területéből két vármegyét, mondjuk Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyét és Nógrád vármegyét, és azt Salgótarján fővárossal "nevezze ki cigányországnak". Leszögezte: Dúró Dórának végig kellene vinnie ezt a logikát, mert ha ez nincs végiggondolva, akkor nem kellene vele kiállni a parlament elé és faji háborút szítani.

Puzsér Róbert szerint azzal, hogy mondjuk külön osztályban tanítanak romát és nem romát, a cigányokat "még durvábban bestializáljuk", párhuzamos társadalmakat növesztünk, ezeknek a problémáit pedig nem lehet iskolai szegregációval megoldani, és később esetleg polgárháború képében fognak jelentkezni.

Hirdetés
Hirdetés