Puzsér: nem elég a déli határt megvédeni?

Belföld
Hirdetés

Két éves börtönbüntetésre ítélte háborús uszítás miatt a Budapest Környéki Törvényszék T. Dominikot, akit azzal vádolt a Pest Megyei Főügyészség, hogy internetes propagandával dicsőítette az Iszlám Államot, és annak harci módszereit. Puzsér Róbert a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában úgy vélekedett: ezek ellen a fiatalkorú, zenemegosztó platformra regisztráló „kölykök” ellen harcolni, terroristákat legyártani belőlük brutális pótcselekvés.

Az ügyészség azzal vádolta a férfit, hogy regisztrált egy németországi zenemegosztó platformra, majd oda két különböző felhasználónéven is úgynevezett naseed-okat, buzdító énekeket töltött fel, amelyek közül némelyek előállítói az Iszlám Állam sajtósai voltak.

Amikor Orbán Viktor „Európa legnagyobb óriásmecsetét” akarta felépíteni Budapesten, az még nemzeti politika volt, itt meg valaki egy videómegosztón megoszt valami iszlamista dolgot, aminek talán nem is érti a szövegét, és börtönnel fenyegetik – fogalmazott a publicista.

„Nem elég a déli határt megvédeni? (…) Itt már belső ellenséget kell felkutatni, és velük is meg kell vívni a civilizációk nagy összecsapását?” – tette fel a kérdést.

Szerinte felvetődik a kérdés, mit gondolhatott T. Dominik, mi lehet az iszlám dalok szövege – nacionalistának gondolta, vagy vallási fundamentalista műfajnak. Puzsér Róbert szerint, akik terjesztették ezt az anyagot, ők a felelősek, de ez a fiatal keresi az identitását, kultúráját.

Mint mondta: a szándékot kellene vizsgálni, hiszen bizonyára T. Dominik nem akart senkit terrorcselekmény elkövetéére buzdítani. A publicista szerint egy fundamentalista imám azokat tudja megtalálni, akiknek muszlim gyökerei vannak, ilyen szempontból ez a fiatal nem alkalmas erre.

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg:

Hirdetés
Hirdetés