Puzsér Róbert: aki egyszer náci mindig náci?

Belföld
Hirdetés

Sokan felháborodtak, amikor kiderült, hogy David Pressman amerikai nagykövet Gyöngyösi Mártont, a Jobbik elnökét is meghívta a Széder-estjére. Heisler András, a Mazsihisz elnöke nem tudta, hogy az egykor listázást szorgalmazó politikus is ott lesz a vacsorán. Az ügyet Puzsér Róbert publicista is kivesézte a Spirit FM Önkéntes Mérvadó című műsorában.

Heisler Andrást, a Mazsihisz elnökét meglepte, hogy az amerikai nagykövet, David Pressman Széder-esti vacsorájára meghívták a Jobbik elnökét, Gyöngyösi Mártont is. Heizser úgy fogalmazott, nem szeretett volna botrányt kelteni azzal, hogy feláll, nem szerette volna megsérteni a nagykövetet, de nem tartja hiba nélkülinek, hogy a jobbikos EP-képviselő részvételéről nem tájékoztatták. A vacsora végén mindenesetre odament Gyöngyösihez és közölte vele: hiába keresi a Jobbik hetek óta személyes találkozás igényével, nem fog reagálni. A Mazsihisz már nyolc éve deklarálta: nem akar a Jobbikkal párbeszédet. Heisler azt is közölte Gyöngyösivel, hogy személye zsidó körökben különösen nem kívánatos. Gyöngyösi Márton néhány évvel ezelőtt azt javasolta a magyar parlamentben, hogy írják össze azokat a zsidó képviselőket, akik nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek.

Horváth Oszkár a Spirit FM Önkéntes Mérvadó című műsorában emlékeztetett arra, hogy a Jobbik pár évvel ezelőtt még kifejezetten radikális párt volt. Mára azonban sokat enyhült a párt, ami nemrég a Jobbik-Konzervatívok nevet is felvette. Horváth felteszi a kérdést, hogy el lehet-e hinni Gyöngyösi Mártonnak ezt az átváltozást? Vagy már az eredeti politikai radikalizmus is egy marketing termék volt? Szerint egyébként David Pressmantól sem volt jó húzás, hogy egy ünnepi vacsorán ültette egy asztalhoz Gyöngyösit és a Mazsihisz elnökét.

Puzsér Róbert publicista úgy gondolja, “vagy legyünk tényleg hitetlenek azzal kapcsolatban, hogy a Jobbik őszintén néppártosodott, de akkor legyünk hitetlenek azzal kapcsolatban is, hogy valaha nácik voltak. Nem? Mert akkor az is egy politikai hazugság volt a szavazatszerzés érdekében, meg ez is”.

Szerinte ha akkor inkább mondják a Jobbik politikusaira, hogy becstelenek vagy hazugok, de ne azt, hogy nácik.

Vagy ha valaki elhiszi, hogy annak idején a párt politikusai nácik voltak, akkor jóhiszeműségből fogadja el, hogy mostanra néppártosodtak.

Puzsér Róbert emlékeztet arra, hogy több mint 10 év eltelt Gyöngyösi Márton ominózus listázós felszólalása óta, és “még mindig nem ülhet be egy Széder-estre, mert akkor Davis Pressman antiszemitákkal, nácikkal vacsorál”.

Játszhatunk így, hogy aki egyszer náci mindig náci, de akkor egyszer komcsi mindig komcsi. Akkor Orbán Viktor a KISZ-es múltjával az komcsi

- fogalmazott Puzsér. Azt mondja a publicista, a Fidesznek “jól felfogott érdeke, hogy itt most nácit kiáltson”.

A teljes adást itt hallgathatja meg.

Hirdetés
Hirdetés