Puzsér Róbert szerint Baranyi Krisztina és Orbán Viktor attitűdjében nincs különbség

Belföld
Hirdetés
Fotó: Spirit FM

Az elmúlt időszak egyik leghevesebb közéleti vitáját kirobbantó ügy Baranyi Krisztina nevéhez kötődik. Ferencváros független polgármestere ugyanis múlt pénteken az ATV Start című műsorának vendége volt, ahova azért hívták be, hogy aktuális ügyekkel kapcsolatban kérdezzék a politikust újságírók. A stúdióban ugyanakkor azzal szembesült, hogy a kérdezők között jelen van Szalai Szilárd, a Pesti Srácok munkatársa is, akivel kapcsolatban kijelentette, hogy nem hajlandó nyilatkozni neki, mert propagandistának tartja, az általa képviselt sajtóorgánumot pedig "szennymédiának" minősítette. 

A kormányközeli lap munkatársa tehát hiába intézett kérdéseket Baranyi felé, a kerületi polgármester nem válaszolt neki, csak akkor volt hajlandó ezt megtenni, ha az ATV műsorvezetői megismételték azt. 

A műsorban történtekre később Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára is reagált közösségi oldalán, aki azt vetette Baranyi Krisztina szemére, hogy egy politikusnak nincs joga megszabnia, hogy ki minősül valódi újságírónak, ezt ugyanis az olvasóközönség dönti el, a viselkedésével pedig korlátozza a sajtó szabadságát. 

Az ügy mellett természetesen Puzsér Róberték sem mentek el szó nélkül, az Önkényes Mérvadó keddi adásában is téma volt a két politikus között kirobbant vita. 

A műsorban Puzsér Róbert megjegyezte: nagyon jól hangzik, amit Fürjes Balázs "előadott", ugyanakkor szerinte álságos a kormánypárti politikus kommunikációja, mert Orbán Viktor sem hajlandó szóbaállni ellenzéki újságírókkal. 

"Ha a miniszterelnök így működik, akkor milyen alapon várja el az ő klientúrája, hogy egy ferencvárosi polgármester ne így működjön?"

- tette fel a költői kérdést Puzsér a stúdióban. 

Puzsér Róbert szerint is lehet jogosan kritizálni a Pesti Srácok újságíróit a tevékenységük miatt, ugyanakkor szerinte Baranyi és a miniszterelnök sajtóval kapcsolatos attitűdjében nincs különbség, mert mindketten csak a nekik kedves médiumokkal hajlandóak szóba állni. 

"Valójában nem is a fake news médiával van a baja, hanem azzal a fake news médiával, amelyik a miniszterelnököt kiszolgálja. Azzal a fake news médiával, amelyik az ellenzéki politikusokat szolgálja ki, azzal semmi problémája nincsen."

- jegyezte meg a publicista.

Csunderlik Péter történész ennek kapcsán megjegyezte, szerinte nem lehet egyenlőségjelet tenni az ellenzéki újságírók és a kormánypárti propagandisták közé, amíg ugyanis az előbbiek az értékrendjükből fakadóan elfogultak és kritikusak Orbán Viktorral szemben, addig utóbbiak központi utasításokra cselekszenek. 

Puzsér Róbert viszont úgy látja, attól mert valakit egy propagandista kérdez, állami tisztviselőként - legyen miniszterelnök vagy polgármester - még kötelessége válaszolni. 

A teljes beszélgetés ide kattintva hallgatható meg:

Hirdetés
Hirdetés