Puzsér Róbert: Orbán Viktor leszállította a politikát az italkimérésekhez

Belföld
Hirdetés

A miniszterelnök mindig méricskéli, mivel jár több szavazat, nem a nemzethez rendeli hozzá önmagát, hanem a nemzetet rendeli hozzá önmagához. Gáspár Győzőt a cigányság karikatúrájává tették, és a fideszesek között sincs konszenzus, örülni kell-e neki - többek között erről beszélt Puzsér Róbert a Spirit FM Önkényes mérvadó című műsorában.

A műsorvezető arra reagált, hogy Gáspár Győző hivatalosan is a Fidesz tagja lett, és a Telexnek adott interjújában azt is elmondta: amióta nyíltan is a kormánypártot támogatja, az Instagramon még több követője lett. Puzsér Róbert szerint Győzike a cigányság karikatúrájává vált, ami visszatetsző, és jelenleg még a fideszesek körében sincs konszenzus, hogyan kell hozzáállni.

Orbán Viktor mindig méricskéli, mivel jár több szavazat, ennek megfelelően korábban reformkommunista, majd liberális volt, ezután lett belőle konzervatív, majd nemzetközi vizeken már nemzeti radikálisként azonosítható politikai entitássá vált.

"Minden volt ő már, csak akasztott ember nem" - fogalmazott, hozzátéve: Győzike most pontosan tapintja le ezt a fajta nemzettudatot.

Puzsér Róbert szerint Orbán Viktor nem a nemzethez rendeli hozzá önmagát, hanem a nemzetet rendeli hozzá önmagához. Ma a nemzeti radikalizmus a Kreml aktuális politikájának visszhangzását jelenti, míg korábban a Szabadság téri szovjet emlékmű ledöntését jelentette - jegyezte meg. 

A mai fideszesek közül minden második már a saját "hatalmi jelvényének" tekinti Győzikét. "Orbán Viktor leszállította a politikát az italkimérésekhez" - mondta.

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg:

Hirdetés
Hirdetés