Puzsér Róbertnek van egy nagyon rossz híre Donald Trump számára

Belföld
Hirdetés

Az, amikor Trump a trágár beszédet De Niró szemére veti épp olyan, “mint amikor Bayer Zsolt elmarasztalja Nagy Blankát” - fogalmazott Horváth Oszkár a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában.

„Robert De Niro színészi tehetsége nagymértékben megcsappant, hírneve mostanra lerobbant, és még súgógépet is használnia kell trágár és undorító beszédéhez, mindez nagyon tiszteletlen az országunkkal szemben. Totál lúzer lett” – így reagált Donalt Trump arra, hogy Robert De Niro egy múlt heti díjátadón beszéde egy részét a volt elnök bírálatának szentelte.

A gála akkor került a hírekbe, mikor De Niro megvádolta az ünnepség szervezőit, hogy megszerkesztették előkészített beszédét: eltávolították belőle a volt elnököt kritizáló megjegyzéseket. Az Oscar-díjas színész végül telefonjáról olvasta fel az eredeti szöveget: „A történelem nem történelem többé, az igazság már nem igazság. Már a tényeket is alternatív tényekkel helyettesítik, és összeesküvéselméletek vezérlik őket.  (…) A hazugság csak egy újabb eszköz lett a sarlatán fegyvertárában. Az előző elnök több mint harmincezer alkalommal hazudott nekünk a négy éves regnálása alatt. De az összes hazugságával együtt sem tudja elrejteni a lelkét. A gyengéket támadja, tönkreteszi a természet ajándékait és nem mutat tiszteletet (...).” - hangzott el De Niro beszédében, amiért a színész vastapsot kapott. 

Kifogásolhatatlan, amit De Niro elmondott Donald Trumpról, az amerikai politikáról és arról, ami a XXI. században, ebben a posztmodern kulturális közegben a politikával történt - reagált Puzsér Róbert publicista a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában.

Szerinte Trump véleménye “a legutolsó, leghitványabb celeb köpködés”, amikor elhangzik egy bírálat, amit az illető nem visszautasít, hanem a másikat viszontbírálja. Emlékeztetett, hogy amíg Trump elnöksége perek tömegeit “és egy jól körvonalazódó börtönbüntetést ígér”, addig De Niro színjátszása az még ma is világszínvonalú. “És ezt mindenki látja, akinek van szeme vagy van Netflixe, ez a nagyon rossz hír Donald Trumpnak. Meg az a börtön, ami kijár neki”.

Kovács 4 Zoli azt hangsúlyozta, hogy amíg Trump azt rója fel a színésznek, hogy súgógépet használ, addig a volt elnök “fejből rendszeresen mond hülyeségeket”, például egy hónap alatt hétszer keverte össze Bident Obamával és viszont. Itt Horváth Oszkár műsorvezető közbeszólt, mert szerinte elképzelhető itt a szándékosság, Trump ugyanis a vele szembenálló elhiteltelenítésére törekszik, és annak része ez a hozzáállás is.

De Niróval kapcsolatban egyébként nagyon sok bírálatot lehetne hozni Puzsér szerint. Például De Niro az, aki az utóbbi évtizedekben h.lyét csinált magából több filmben is, véli Puzsér, aki szerint Trump itt egy elég hosszú listát összehozhatott volna. Vagy mondhatta volna azt is, hogy De Niro lehúzta vécén a karrierjét és az utóbbi években csak szánakozást okozott “azokkal a hitvány filmekkel, amikben játszott”.

Az, amikor Trump a trágár beszédet De Niró szemére veti épp olyan, “mint amikor Bayer Zsolt elmarasztalja Nagy Blankát” - fogalmazott Horváth Oszkár.

A teljes beszélgetés itt visszanézhető:

Hirdetés
Hirdetés