Puzsér: szánalmas, ahogy az ellenzék egy az egyben gesztusokat vesz át Orbántól

Belföld
Hirdetés

Szerdán reggel a Momentum Hadházy Ákos független képviselővel együtt kordont bontott a kormánynak otthont adó Karmelita kolostor előtt. A fő üzenet az volt, hogy a szabad sajtó elől bontják le a kordont, hogy kérdezni tudjanak a miniszterektől, erre azonban esélyük sem volt, mert miniszterek nem voltak az épületben, csak miniszterhelyettesi értekezlet volt, mi rendben lezajlott. A rendőrség szabálysértési eljárást indított Hadházy ellen. Puzsér Róbert a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában Orbán Viktor 2007-es kordonbontását idézte fel.

Akkor ugyanis a Kossuth téren a tüntetőket egy kordonnal rekesztették ki a Parlament elől. Mint mondta, az egy olyan szituáció volt, amikor Orbánt simán bevihették volna a rendőrök, mert ellenállt egy rendőri intézkedésnek, megsértette a törvényeket, de nem merték, "mert érezték, hogy jó esély van arra, hogy ő lesz az ország következő ura, és aki a kezére bilincset rak, annak a jövője lehet, hogy meg lesz pecsételve".

"Ezzel az erővel Orbán Viktor megcsinálhatta volna, hogy bemegy a Parlamentbe, bemegy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök irodájába, és elkezdi Gyurcsány Ferenc cuccait összeszedni és kipakolni onnan" - fogalmazott.

Szerinte akkor a közhatalom "megrettent", parancsot se kaphattak arra, hogy Orbán ellen intézkedjenek, de talán a kormányzat is visszarettenhetett ettől. Orbán akkor azt mondta, ez egy polgári ellenállás, viszont a publicista hangsúlyozta: ez nem passzív, nem bilincselték mondjuk magukat a kordonhoz, ezzel nem sértettek volna törvényt, de nem ez történt.

"Ez egy olyan szituáció volt, aminek mindkét kimenetele nyerő volt Orbán Viktor számára" - mondta, hozzátéve: ha bilincsben viszik el, azzal mártírt gyártanak belőle, viszont ha nem érvényesítik rajta az aktuális jogrend követelményeit, akkor a hatalom a saját gyengeségéről tesz tanúbizonyságot. 

Puzsér Róbert szerint szomorú és szánalmas, ahogyan a jelenlegi ellenzék "egy az egyben gesztusokat vesz át Orbán Viktortól", másolja "az egykori jobboldali népmozgalomnak, a 2006-os földindulásnak a szimbolikus aktusait". Felidézte az ellenzék "tévé-ostromát", és Marxot idézte: "ami a történelemben elsőre tragédia, másodszorra tragédia".

Hirdetés
Hirdetés