Puzsér szerint ezért nem kell nácizni a Fideszt

Belföld
Hirdetés

Alföldi Róbert felszólalt a Fidesz uszítása ellen, Puzsér Róbert viszont nagyon káros, hogyha a nemzetszocialistákhoz hasonlítja valaki a kormánypártot. Hogy miért, azt kifejtette a Spirit FM Önkényes Mérvadójában.

Puzsér Róbert
Puzsér Róbert

Bognár Zsolt színész szerint Alföldi Róbert „egy sajnálatos és elfogadhatatlan történelmi gyalázat esetleges visszatérésének rémével taknyolja össze a kormányzatot és a mögötte álló milliókat”, így személyesen őt magát is, amikor arról beszél, hogy ma Magyarországon az emberek hergelése a náci időket idézi. Mint ismert, Alföldi korábban az RTL-nek nyilatkozta a következőket: 

„Az, ahogy az embereket hergelik, nagyon rossz időket idéz. Mondhatunk kommunista időket, de mondhatunk nagyon durván náci időket” – mondta a mai Magyarország és a magyar társadalom állapotáról.

“Nem tudom, miért van szükség állandóan erre a náci kártyára” - mondta Puzsér Róbert publicista a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában, hozzátéve: miért kell állandóan nácizni? 

Horváth Oszkár félbeszakította Puzsért: “most úgy csinálsz, mintha te nem jósolnál háború előtti időket rendszeresen”. Illetve szerinte ez nem náci kártya, amit Alföldi elővett, hanem egy totalitárius kártya.

Puzsér többek között így folytatta ezután: a nácik gondoltak valamit, és bár ne tették volna, a fideszesek nem gondolnak semmit és bár gondolnának. Azt mondja, aki náci kártyával illeti az Orbán-rendszert, az nemcsak az Orbán-rendszer démonizálja ezzel, hanem a nemzeti szocializmust is relativizálja. A náci kor és az ahhoz tartozó uszítás mögött olyan fedezet volt, mint a tömegsírok, a hullahegyek, a gázkamrák - a NER uszítása mögött mi van? - sorolta. “Legfeljebb elbocsátanak a közszférából” - válaszolta is meg a saját kérdését a publicista.

Úgy fogalmazott Puzsér, hogy akiben a jelenkori történések rossz emlékeket idéznek, az a múlt démonaival, a transzgenerációs traumákkal szembesül ilyenkor, felidéződik benne valami rettenet - de szerinte ez nem az a rettenet. “Most ez felidézheti Alföldi Róbert idegrendszerében a szinapsziskapcsolatokban azokat az érzéseket, amiket a XX. század felhalmozott és ez sajnálatos, de ez nem az. Nem nácik.”

Bőven elég az igazság ahhoz, hogy meg lehessen őket kellően vetnie az Alföldi Róbertnek, nem kell nácikat legyártani belőlük, mert nem azok - utalt Puzsér szavaival a Fideszre. 

A teljes beszélgetés itt visszahallgatható:

Hirdetés
Hirdetés