Puzsér szerint kritikus mennyiségű ellenzéki szavazhat Vitézyre

Belföld
Hirdetés

Vitézy Dávidnak van egy olyan “sztorija”, aminek a budapesti liberális közeg nehezen tud ellenállni - mondta Puzsér Róbert a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában.

Puzsér Róbert
Puzsér Róbert

„Összenő, ami összetartozik” – írta Szabó Tímea a Facebook-oldalán. A Párbeszéd-Zöldek frakcióvezetője szerint az LMP, „amely az ellenzéki pártok együttműködésének köszönheti a parlamentbe jutását, mára odáig jutott a «konstruktív» ellenzékiségben, hogy Budapest elfoglalása érdekében szövetkezik a Fidesszel.” Az LMP hetek óta lebegteti Vitézy Dávid esetleges főpolgármester-jelöltségét, Tarlós István pedig nemrég arról beszélt, pletykaszinten felmerült, hogy közös főpolgármester-jelöltje lesz egy ellenzéki pártnak és a kormánypártnak – erre reagált bejegyzésében Szabó. Az ellenzéki politikus szerint mindegy, hogy az LMP cáfolta: a Fidesszel közös listát állítanának Budapesten, mert álláspontja szerint lehet egy vagy két fideszes főpolgármester-jelölt, ellenzéki azonban csak egy van: Karácsony Gergely. Ungár természetesen másképp látja a helyzetet. Szerinte Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője – jó szokásához híven – hisztérikus stílusban támadta meg az LMP-t, amiért nem tekinti a világ legegyértelműbb dolgának Karácsony Gergely támogatását. Az LMP társelnöke arról is ír, hogy „fontos visszajelzés, ha Szabó Tímea hisztérikus rohamot kap, mert akkor tudjuk, hogy jó úton járunk”. Ungárnak meggyőződése, „hogy vannak olyan magyar állampolgárok, akik agyvérzést kapnak a Fidesz folyamatos gyűlöletkeltésétől, de ugyanúgy agyvérzést kapnak az ellenzéki hisztériától”.

Ezt a dumát, miszerint “fontos visszajelzés, ha Szabó Tímea hisztérikus rohamot kap”, ezt akár Orbán Viktor is mondhatta volna, mintha az ő szájából csente volna ki - értékelte Ungár szavait Puzsér Róbert publicista a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában. “Nem az számít, hogy mi mit akarunk, mert mi valójában semmit nem akarunk, csak a hatalmat, majd mérjük, hogy ahhoz mit kell ígérni, mit kell tiltatni, mit kell szigorítani, egyáltalán, hogy kell politizálni” - tette hozzá Puzsér. 

Vitézy Dávidnak van egy olyan “sztorija”, aminek a budapesti liberális közeg nehezen tud ellenállni - mondta Puzsér. Kritikus mennyiségű ellenzéki fog rá szavazni abban a hiszemben, hogy Vitézy is ellenzéki jelölt, vélekedett a publicista. Szerinte ezzel szemben a másik jelölt, Karácsony Gergely olyan, akinek szenvedélye a város, a nyugati városok mintájára történő felzárkóztatása Budapestnek, a zöld város koncepció, a közösségi közlekedésben utazó városlakók átszocializálása. Úgy gondolja, különös dilemma elé állhatnak így a budapestiek.

Ha politikailag vizsgáljuk, Vitézy Dávid a Fidesz mestercsele Karácsony Gergellyel szemben, mondta Puzsér. Szerinte Budapestre sokan nem mint a lakóhelyükre, hanem politikai zsákmányként gondolnak. Ha viszont mégis lakóhelyként gondolnának a városra, akkor Karácsony Gergely esetében az látható az elmúlt 4,5 évből, hogy “semmit nem akar Budapesttel, uralni akarja Budapestet, pont úgy, ahogy Orbán Viktor akarja uralni Magyarországot”. Úgy látja, hogy Budapest átfogó válságát (közlekedési, infrastrukturális) nem megoldani akarja Karácsony, hanem uralni a várost. 

Hozzátette, nem kérdés, hogy Vitézynek van egy elképzelése Budapesttel kapcsolatban, hiszen évek óta posztol arról, mit és hogyan lehetne változtatni. Vitézy nem keletre tekint, és minden jel arra mutat, a megnyilvánulásai alapján jogosan feltételezhető, hogy Vitézy megválasztása esetén “Budapestnek lesz gazdája, lesz fejlesztési terve, lesz koncepciója. Sőt, elképzelhető, hogy ehhez a koncepcióhoz a kormány forrásokhoz fog hozzájárulni”. Vitézy Dávid egy esély Budapestnek Puzsér szerint arra, hogy nyugatos mintára változzon a város.

A teljes beszélgetés itt meghallgatható:

Hirdetés
Hirdetés