Puzsér tudni véli, valójában miért szállt le Orbán gépe Pisában

Belföld
Hirdetés

"Technikai landolás" során szállt ki Pisában Orbán Viktor a hazafelé tartó kormánygépből – ezt válaszolta az RTL megkeresésére a Kormányzati Tájékoztatási Központ. Az, hogy a honvédség repülőgépe nem rögtön Budapestre jött az egyiptomi fővárosból, hanem leszállt Pisában, ahol a miniszterelnök lánya tanul, egyórás kitérőt jelenthetett. Puzsér Róbert a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában úgy vélekedett: lehet, hogy csak "beragadt a hazugság-gomb".

"Ki vagyunk segítve azzal, hogy Orbán Viktor egy Volkswagen Transporterbe ül be, amíg az oligarchái Lamborghinikben veretik. Köszönjük szépen, kedves miniszterelnök úr, már csak a teljes rendszerének meg a teljes oligarchiájának kellene olyan puritánnak lenni, mint amilyennek lenni tetszik" - fogalmazott a publicista.

A technikai leszállással kapcsolatban azt mondta, lehet, hogy beragadt a "hazugság-gomb", ezt kellett kipiszkálni. 

Puzsér Róbert szerint amikor Orbán Viktor hétfőn megérkezett Párizsba, azt rögtön kommunikálta Facebook-oldalán, azzal a felirattal: a sas leszállt. A sas a császári sas, Napóleonra hivatkoztak így az akkori francia állam nagyjai - vélekedett. Akik birodalmat építenek, és azok, akik valamilyen módon Rómából merítik a legitimációjukat, mint a második német császárság, a második német birodalom mind-mind a sast használta, ahogy a francia császárság vagy az orosz császárság is - mondta, hozzátéve: mind az államiságot meghaladó hatalmi igénnyel lépett fel. 

"Ez itt most Orbán Viktor, akivel leszáll a gép Párizsban, ez miféle sas? Ez egy rigó, amelyik sasnak képzeli magát, és azzal demózik, hogy ő a sas? Mert ha mások sasnak hívnák, akkor röhögnék, de nem szégyenkeznék, akkor azt mondanám, hogy na hát ilyen ez a feudalizmus, meg ilyen ez a seggnyalás Magyarországon, Orbán Viktort sasnak kell hívni" - fogalmazott a publicista.

Hozzátette: de amikor a miniszterelnök önmagára hivatkozik így, az pitiáner és ócska, neki erre kellene tartania egy sleppet, amelyik magyarázza, hogy a sas leszállt, hogy ne neki kelljen ezt magára mondania.

Hirdetés
Hirdetés