Puzsér: van egy rossz hírünk Dobrev Klárának

Belföld
Hirdetés

Amennyire törvényesen jutott hozzá Gyurcsány Ferenc az őszödi úttörő táborhoz, meg azokhoz a cégekhez, amiket 50 forintért privatizált, pont annyira tisztességes és becsületes Mészáros Lőrinc gazdagodása is - ismertette az álláspontját Puzsér Róbert publicista az Önkényes Mérvadó műsorában azzal kapcsolatban, hogy Dobrev Klára köztörvényes bűnözőnek nevezte Sulyok Tamás köztársasági elnököt.

Dobrev Klára
Dobrev Klára

Dobrev Klára állítása szerint Sulyok Tamás köztársasági elnök „egy köztörvényes bűnöző”, aki a 2000-es évek elején ügyvédként közreműködött abban, hogy a csongrádi földmaffia külföldi kézbe játszott át magyar termőföldeket.

Állítása szerint Szeged környékén több mint ezer hektárnyi termőföld került strómanokon és zsebszerződéseken keresztül külföldi kézbe. Dobrev azt mondta, az adásvételekben három-négy ügyvéd játszott szerepet pénzért cserébe, az egyik ellenjegyezte az ajándékozást, a másik a kölcsönszerződést, a harmadik pedig a haszonélvezeti jogot intézte.

Dobrev szerint egy ilyen szervezetnek volt az egyik tagja Sulyok Tamás, akit egy konkrét termőföld-ügylettel is összefüggésbe hozott. Azt mondta, hogy egy 103 hektáros föld előbb egy Gy. Ernő nevű strómanhoz került, aki Sulyok Tamás segítségével egy másik strómannak, K. Lászlónak ajándékozta tovább ingyen a földet, aki aztán kölcsön- és jelzálogszerződést kötött egy osztrák családhoz köthető céggel, az Agronómia Kft.-vel, valamint haszonélvezeti jogot is adott a cég tulajdonosainak.

Dobrev állítása szerint a kölcsönszerződést, a jelzálogszerződést, valamint a haszonélvezet bejegyeztetését is Sulyok Tamás intézte ügyvédként, és egyben ő volt az osztrák cég magyarországi kézbesítési megbízottja is.

Dobrev emiatt lemondásra szólította fel Sulyok Tamást, és közölte, hogy csütörtökön az ügyészségnek is átadja az iratokat, amelyek szerinte bizonyítják a bűncselekményt.

A Sándor-palota közleményben reagált Dobrev Klára mondataira. Ebben azt írták, hogy Sulyok Tamás törvénybe ütköző szerződés megkötésében sosem vett részt, és az államfő hivatala megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Folytatódik a sorozat, hogy választanak egy köztársasági elnököt és rövid időn belül előjön a múltjából valami, ami őt diszkreditálja, és beindul egy folyamat, hogy lemond-e vagy sem - kezdte Magyar Dávid a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában. Ám ő úgy látja, hogy aki ma Magyarországon él és 50 év feletti, az valamilyen ügyben sáros lesz. Horváth Oszkár műsorvezető szerint ezt sokan kikérnék, mert sokan vannak “becsületes hülyék” is.

Azért rendesen van bőr Dobrev Klára képén - tette hozzá Puzsér Róbert publicista. Érti, hogy Sulyok Tamással szemben feláll a bűncselekmény gyanúja, de Dobrev férje, Gyurcsány Ferenc vajon hogy jutott az őszödi úttörő táborba? “Az vesse Sulyok Tamásra az első követ, akinek a férje nem privatizált állami üdülőt” - szúrta közbe Magyar Dávid. Puzsér szerint most Dobrev “előadja, hogy Sulyok köztörvényes bűnöző”, bár simán el tudja képzelni, hogy ez így is van. “Csakhogy van egy rossz hírünk Dobrev Klárának”, ha Sulyok Tamás köztörvényes bűnöző, akkor Gyurcsány Ferenc, ő, és az édesanyja, Piroska is azok - fejtette ki Puzsér.

Amennyire törvényesen jutott hozzá Gyurcsány Ferenc az őszödi úttörő táborhoz, meg azokhoz a cégekhez, amiket 50 forintért privatizált, pont annyira tisztességes és becsületes Mészáros Lőrinc gazdagodása is - ismertette az álláspontját Puzsér. Tehát vagy köztörvényes bűnöző gyakorlatilag az egész politikai osztály, vagy egyikük sem az, summázta. Magyar Dávid szerint erre a válasz az, hogy az össze politikus bűnöző.

Horváth Oszkár műsorvezető azon gondolkozott korábban, hogy vajon a Fideszben miért nem néztek jobban utána Sulyok Tamásnak, vagy ha esetleg utánanéztek, akkor pont kapóra jött nekik: azt hitte Sulyok Tamás, hogy egy állást kap, de csak “botrány bábnak” használták.

Az az igazi probléma a közéletünkkel, hogy a kurzusok lövik egymást és nincs gazdája a közügyeknek. Itt minden csak töltény az ágyúban - mondta Puzsér. Minden csak precedens arra, hogy végre jöhessek én, jöhessen az én éhes farkas falkám, és végre mi szerezzük meg a közbeszerzéseket - magyarázta. 

A teljes adás itt nézhető vissza:

Hirdetés
Hirdetés