Puzsér: visszataszító a leszámolás, ami Póka Egon ellen zajlik

Belföld
Hirdetés

Puzsér Róbert publicista arról beszélt a Spirit FM Önkényes mérvadó című műsorában, hogy “a valaha volt liberális kulturális elit a maga erejét és befolyását próbálgatja nyugati mintára”.

Kéretlenül fogdosta és csókolgatta diákjait Póka Egon – erről beszéltek a Kőbányai Zenei Stúdió egykori diákjai és munkatársai a Telexnek. Szerintük a néhai basszusgitáros éveken át zaklatta tanítványait 2010 és 2017 között. Több nyilatkozó állítja, panaszaival megkereste az intézményt fenntartó szakszervezet főtitkárát, de ez se vezetett eredményre. Póka Egon lánya a Magyar Nemzetnek adott interjúban elmondta: két dologban biztos apjával kapcsolatban: „volt olyan ember, akit élete során megbántott valamivel, de az sosem volt szándékos. Ha pedig valakit megbántott, akkor tudott bocsánatot kérni, és tudott megbocsátani is.” 

Puzsér Róbert publicista úgy fogalmazott a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában: “visszataszító ez a leszámolás, amit a Telex celebrál Póka Egonnal szemben, és egy konszenzus felmondását érzem ebben”. A két politikai oldal szerinte egymással egyetértve “nyír ki olyan kulturális ikonokat”, akikkel kapcsolatban korábban “általános norma volt, hogy ezek fölötte állnak annak az öldöklő politikai küzdelemnek, ami beszivárog a kultúrába”.

A valaha volt liberális kulturális elit a maga erejét és befolyását próbálgatja nyugati mintára - fogalmazott Puzsér utalva arra, amikor például a 444.hu podcastben esett neki Földes László Hobónak, vagy azt is, hogy Bródy Jánost is kikezdik, vagy ahogy egyes Popper Péternek is nekimentek.

Szerinte az HBO dokumentumfilmjei Michael Jacksonról és Woody Allenről koncepciós periratok, amelyek egyszerre tartalmazzák a vádat és az ítéletet. Ennek a mintájára bátorodott fel az egykori liberális kulturális elit, és “kihantol” olyan kulturális ikonokat, akikkel kapcsolatban az volt a konszenzus, hogy ők “szentek”.

Fontosnak tartja kiemelni Puzsér Róbert, hogy a Póka Egonnal kapcsolatos hírek alapján “nem történt erőszak vagy megrontás”, “itt egy kellemetlen intézményvezetői magatartás zajlott”, tette hozzá.

A teljes adás itt visszanézhető:

Hirdetés
Hirdetés