Puzsér: visszataszító volt a budapesti pénzesős akció

Belföld
Hirdetés

Tömeghisztériába és káoszba fulladt egy telefontokokat gyártó magyar cég szokatlan reklámfogása. 

A Mobilfox Dalszínház utcai székházának tetejéről szórt le kétmillió forintot Szépréthy Roland, akit a cég állítólag kirúgott, pedig szerinte nagyrészt neki köszönhetik közösségi médiás sikereiket. Szépréthy ezután ellopta a Mobilfox TikTok-csatornáját, majd 25 százalékos részesedést vagy 100 millió forintot kért a cégtől. A követőknek pedig azt ígérte, ha megkapja, akkor pénzt fog szórni a székház tetejéről.

 A pénzosztást végül szombat délutánra hirdette meg. Az épület előtt hatalmas tömeg gyűlt össze, a zömmel tizenévesek egymást taposták az égből hulló ezresekért. Majd kilépett a kapun Szépréthy Roli és Diller Kevin cégtulajdonos biztonsági emberek gyűrűjében, akiknek a vezetésével a Deák térre vonult a tömeg, miközben tovább osztogatták a pénzt. A 444 úgy tudja, hogy a tömegben egy lány rosszul lett, de a médiahekkben végül senki nem sérült meg súlyosan, bár a mentőket riasztották, miután a szomszédos építkezésre többen bemásztak pénz után kutatva.

Nagyon visszataszító akció ez - mondta Puzsér Róbert publicista. Rossz látni ezeket a kölyköket, ahogy el akarják marni az ezreseket a levegőben, tette hozzá. Börzsei Dávid pedig kételkedik abban, hogy bármennyi vásárlót is hozott ez az akció a cégnek.

A műsorvezető, Horváth Oszkár is közbeszúrta, hogy a cégnek 995 ezer követője van a TikTokon, így minden bizonnyal van fogalmuk arról, hogyan kell tömegeket megmozgatni, toborozni. Bár valóban kérdéses, ez a tömeg vásárol-e.

Ahhoz, hogy párezer forintot felmarkoljon az ember, másokon kellett átgázolni - mondta Puzsér. Le kell taposni őket, kicsit ki kell vetkőzni az emberi mivoltból. Ez olyan szerinte, mint a Black Friday, amikor az emberi méltóságával fizet az ember azért, hogy olcsóbban megszerezzen egy terméket. “De ha lehet, ez még visszataszítóbb” - tette hozzá. A legtöbb pénzt pedig a leghitványabb, leggátlástalanabb kapja.

Horváth Oszkár beszélt arról is, hogy a cégtulajdonos 2001-es születésű, és a fent említett Rolandnak nyoma sincs a cégbejegyzésben, de január óta semmi nem változott a nyilvános cégadatok szerint. A videón pedig világos, hogy azt csak eljátszották.

Mit tudhatott ez a Szépréthy Roland, amiért ő 25 százalékot vagy 100 millió forintot elvár? - tette fel a kérdést Puzsér. Horváth Oszkár megválaszolta: semmit, ez a színjáték. De a cég felépítése akár lehet szaktudás.

A teljes adás itt visszanézhető:

Hirdetés
Hirdetés