Reisz Gábor: mostanában nagyon sokat foglalkozom a halállal

Belföld
Hirdetés

A filmrendező, forgatókönyvíró a Spirit FM Rocktérítő+ című műsorában játékfilmje, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan kapcsán beszélt arról, mit gondol a macsóságról, vagy hogyan gondol a halálra.

"A legtöbb emberben zavar, ami megjátszás, néha saját magamban is, önvizsgálatokat teszek, hogy ez mennyire van így, mert szerintem könnyen bele lehet szállni ezekbe a dolgokba, trendekbe, divatokba" - mondta Reisz Gábor, hozzátéve: ez zavarja a macsóskodásban is, amikor valaki ebben határozza meg, ki az igazi férfi.

Arra a kérdésre, hogy a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan korjelenség-dokumentum-e, úgy válaszolt: mindig zavarta, hogy a fiatalokról nincs semmilyen meghatározó mű. Volt egy olyan időszaka a magyar filmnek, ahol nem lehetett azt érezni, hogy a szerző ebből az országból inspirálódott volna. Nem voltak a problémák karakterileg önazonosak, és mint fogalmazott: a művészetnek szolgálnia kell azt, ahonnan inspirálódik.

"Mostanában nagyon sokat foglalkozom a halállal, gondolkodom is, milyen jó lenne egy jó kis filmet csinálni a halálról" - mondta, hozzátéve: azért foglalkoztatja ez most, mert nem igazán tudja, mit kezdjen vele.

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg:

Hirdetés
Hirdetés