Rendkívüli műsorral készül az ATV Csoport az orosz-ukrán háború egy éves évfordulóján

Nemzetközi
Hirdetés

Az ATV Csoport a fő platformjain, az ATV-n, az atv.hu-n és a Spirit FM-en február 24-én kiemelten foglalkozik az orosz-ukrán háború egy éves évfordulójával.

Az ATV-n péntek hajnaltól késő estig a háború és annak következményei lesznek a hír- és hírháttér műsorok - a Start, a Fórum, a Híradó, A nap híre, az Egyenes Beszéd, a maiTÉMA és az Öt - középpontjában. Élőben kapcsolják Kijevből Jászberényi Sándor haditudósítót, valamint Beregszászról Novák Andrást, az ATV külpolitikai riporterét. A kora délutáni órákban bemutatják Eperjesi Ildikó külpolitikai szerkesztő dokumentumfilmjét az orosz-ukrán háború egy évéről, ismét műsorra tűzik Hadas Krisztina ukrán menekültekről szóló díjnyertes riportfilmjét, a Menekülők - hosszú út a túlélésért, valamint Balogh Judit exkluzív Heti Naplós interjúját a fronton szolgáló Traski Viktorral.

"A szomszédunkban zajló háború miatt az ATV és az atv.hu munkatársai egy éve folyamatosan breaking news helyzetben vagy készenlétben dolgoznak. A megrázó képsorok és tragikus emberi sorsok bemutatása mellett nagy hangsúlyt helyezünk arra is, hogy higgadtan és objektíven tájékoztassuk a nézőinket és az olvasóinkat a háborús eseményekről, azok nemzetközi és hazai gazdasági, valamint politikai hatásairól" – emelte ki Bednárik Imre, az ATV hírigazgatója.

A Spirit FM-en is az orosz-ukrán háború lesz a fő tematika pénteken kora reggeltől késő estig. Az Aktuál című műsorban végigveszik az elmúlt 12 hónap főbb történéseit, majd 9.00 és 14.00 között a rádió ismert műsorvezetőivel kerekasztal beszélgetések keretében - Ukrajna 365 - A háború egy éve címmel - szakértőkkel elemzik az eseményeket. A délután 17.00-kor kezdődő Önkényes Mérvadóban és este héttől az Ostrom című műsorban is folytatódik ugyanezen tematika.

"A háború kirobbanásának pillanatától fogva különös figyelmet fordítunk arra, hogy gyorsan, alaposan és hitelesen számoljunk be a friss eseményekről a hallgatóknak. Az elmúlt egy évben az Ukrajnával foglalkozó tartalmaink rendszerint a leghallgatottabbak és legnézettebbek között voltak. Éppen ezért az évfordulón is méltóképpen szeretnénk a témához nyúlni: nem csak az elmúlt egy év legfontosabb történéseiről lesz szó, hanem arról is, hogy szakértő és politikus vendégeink hogyan látják a jövőt, mire számíthatunk gazdasági, politikai és katonai területen" - mondta Korvin Tibor, a Spirit FM programigazgatója.

Hirdetés
Hirdetés