Schiffer: Egy reality show a kormányzás

Belföld
Hirdetés

 “Gyakorlatilag Orbán Viktor kormányzása alatt a kommunikáció uralja a politikát" - vélekedett Schiffer András. Milyen az Orbán nélküli NER? Ezekről is szó volt a Spirit FM Bennfentesek című műsorában.

Az egész kormányzás a NER-ben egy reality show - fogalmazott Schiffer András ügyvéd, korábbi pártelnök a Spirit FM Bennfentesek című műsorában. “Gyakorlatilag Orbán Viktor kormányzása alatt a kommunikáció uralja a politikát. Tehát minden egy showelem” - tette hozzá a korábbi pártelnök. 

Azt pedig bicskanyitogatónak nevezte, hogy “egy kormánypárt sikerének társadalmi célúnak hazudott kormányzati hirdetésekkel ágyaznak meg”. Schiffer kifejtette, hogy azon az állásponton áll, hogy egy tisztességes kormány kizárólag az állampolgárai jogainak gyakorlása, érdekei miatt “pakol ki” hirdetéseket, például a járványügyi korlátozásokkal összefüggésben. 

“De az, hogy a magyar embereknek címez békeköveteléseket a kormány, és ezt társadalmi célú hirdetésnek állítja be”, erre jelzőt is nehezen talál. 

Az adásban szóba került Rogán Antal is azzal kapcsolatban, hogy milyen lehet egy Orbán nélküli NER. Vona Gábor korábbi pártelnök így beszélt róla: ő a szürke eminanciás, az, aki a pillanat uralását elvégzi, a napi működés Rogán Antalhoz kötődik. Abban viszont Schiffer és Vona is egytértettek, hogy Rogánnal nem lehetne "kiplakátolni" az országot, Schiffer szerint ugyanis Rogán elfogadottsága mélyen átlag alatt van. Viszont kiiktathatatlannak tartja a szerepét a NER-ben.

A teljes beszélgetés itt meghallgatható:

Hirdetés
Hirdetés