Schiffer: Orbán Viktor nem biztos, hogy átgondolta Trump üdvözlését

Belföld
Hirdetés

„Orbán Viktor részéről nem biztos, hogy egy teljesen átgondolt lépés volt, amikor üdvözölte Donald Trumpt, és sok sikert kívánt neki a meghurcoltatása kapcsán”– mondta Schiffer András ügyvéd a Spirit FM Bennfentesek című műsorában annak kapcsán, hogy a miniszterelnök néhány napja a Twitteren támogatásáról biztosította a vád alá helyezett volt amerikai elnököt.

Úgy véli, ha már az amerikaiak nem tartják magukat ahhoz, hogy nem avatkoznak be más országok belügyeibe, akkor legalább a nekünk, magyaroknak ehhez kellene tartanunk magunkat. Minden ország jól tenné, ha nem minősítené más országok demokratikus berendezkedéseit, mert másik kultúrák szokásairól van szó– tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy Amerikának is kicsit vissza kellene fognia a tempóból, amikor más országok korrupciós indexével van elfoglalva. A félperiféria országaiban korrupciónak azt nevezzük, amikor a politika elfoglalja a gazdaságot, mint például Magyarországon, Amerikában azonban a nagytőke foglalta el a politikát.

Orbán Viktor helyrehozhatatlan viszonyban van a demokratákkal, nem látom az enyhülés lehetőségét– szögezte le Vona Gábor, a Második Reformkor Alapítvány elnöke.

Vona szerint Trump jelenlegi helyzete erősíti az ő republikánusokon belüli pozícióját, mert most egy mártír szerepében látszik. Trump úgy pozícionálja magát, mint aki a Biden-adminisztráció legkomolyabb ellenfele.

A friss adásban szó volt még Mesterházy Attila pártalapításáról, hogy korai volt-e a bejelentése, vagy késői a kilépése, mert hagyta magát ledarálni. Ahogy szóba került az is, hogy egy éve nyer ötödszörre a Fidesz, és Vona Gábor kifejezésével élve: az ellenzék azóta is szédeleg. A teljes adás itt hallgatható meg:

Hirdetés
Hirdetés