Schiffer: Szijjártó Péter és kormánya nem a magyar érdekeket szolgálja az akkumulátorgyár-dömpinggel

Belföld
Hirdetés

Schiffer András a Spirit FM Bennfentesek című műsorában kifejtette, hogy szerinte az akkumulátorgyárakon múlik a NER gazdaságpolitikai sikere. Vona Gábor hangsúlyozta, hogy látva a nagyfokú társadalmi felháborodást, a DK az ügy élére kellene álljon, mert ő a legerősebb ellenzéki párt.

A kormány zsákutcába vitte az országot azzal, hogy az autógyárakra alapoztak – szögezte le Schiffer András, hiszen bejött a technológiai váltás, és 2035-től már csak elektromos autó működhet az Unióban. Ilyen értelemben az akkumulátorgyárak a NER gazdaságpolitikája túlélésének kulcsát jelentik – tette hozzá. Ebből adódóan szerinte a Fidesznek fontosabb, hogy ne lehessen megfúrni a debreceni akkumulátor-üzemet, mint hogy Gyurcsány Ferenc milyen bibliai átkokat szór Orbán Viktor fejére

Schiffer szerint lehet, hogy az akkumulátorgyárak ellen tiltakozók között vannak, akik nem magyar érdekek szolgálnak, azonban „Szijjártó Péter és kormánya nem a magyar érdekeket szolgálja az akkumulátorgyár-dömpinggel, az egészen bizonyos” – fogalmazott az ügyvéd, majd azzal indokolta álláspontját, hogy Magyarországnak nem érdeke, hogy egy összeszerelő üzem mellett még egy akkumulátor-telep is legyen.

Ezzel szerinte az Orbán-Szijjártó kabinet egy fejlődési csapdában állandósítja az országot, mert a perspektíva szerint tartósan alacsony hozzáadott értéket fog termelni a magyar gazdaság. Schiffer úgy véli, ez válasz arra is, hogy miért nincs szüksége ennek a kormánynak minőségi közoktatásra.

Vona Gábor szerint gazdaságstratégiailag vízválasztó, ami most zajlik. A DK-nak mint a legerősebb ellenzéki pártnak az ügy élére kellene állnia, és meg kellene lovagolnia egy ilyen társadalmi felháborodást.

A teljes adás itt hallgatható meg: 

Hirdetés
Hirdetés