Semmi sem történik úgy Oroszországban, hogy arról Putyin ne tudna

Nemzetközi
Hirdetés

Kizárt dolognak tartja Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő, hogy Vlagyimir Putyin nemhogy ne tudott volna, de hogy ne adta volna áldását arra az akcióra, amely során lezuhant az a repülőgép, amelyen a Wagner-csoport egykori vezetője, Prigozsin utazott. Prigozsin haláláról és a következményekről a Spirit FM Ostrom című műsorában beszélgettek.

Tarjányi Péter
Tarjányi Péter

Putyin a merényletkor egyébként Kurszkban volt, egy megemlékezésen, ami Tarjányi Péter szerint “kapóra is jött” az elnöknek, mondta el a biztonságpolitikai szakértő a Spirit FM Ostrom című műsorában.

A Wagner-csoport teljes állományából korábban már leszerelték a nehézfegyverzeti rendszereit, harckocsikat, tüzérséget, légvédelmi rendszereket. Akik ilyenfajta szaktudással bírtak, azokat pedig átcsoportosították Oroszország haderejébe. 

Így a szakértő szerint a mostani csoportosulás, már nem az a Wagner-csoport, akik június 23-án elindultak Moszkva felé. Ez már nem olyan erős fegyverzettel rendelkező zsoldos hadsereg. Szerinte az itteni zsoldosok, bűnözők sok mindent mondanak, de “fejjel nem mennek a falnak” - mondta Tarjányi Péter azzal kapcsolatban, vajon a Wagner megbosszulná-e Prigozsin halálát. “Nehezen tudom elképzelni, hogy a Wagner-csoport elinduljon és óriási sikereket érjen el” - fogalmazott a biztonságpolitikai szakértő.

A teljes adás itt tekinthető meg:

Megjelent Tarjányi Péter és Vogyerák Anikó könyve! Minden, ami az ukrajnai háború első évében történt. Megrendelhető itt.

Hirdetés
Hirdetés