Sikersztorikról számolt be a Baptista Szeretetszolgálat

Belföld
Hirdetés

A Spirit FM Exkluzív című műsorának legutóbbi adásában Dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke volt a vendégünk.

Az elnök örömmel számolt be szervezetük 25 éves fennállását ünneplő eseményükről, valamint az elért eredményeikről. A háború kitörésének első napjaitól segítséget nyújtottak a szolgálat munkatársai Ukrajnában és azonnal elindították szállítmányaikat, a határon segítségpontokat nyitottak, továbbá a menekültek fogadásában is kivették részüket.

„Sok ezer embert tudtunk így segíteni a segítségponton, de az országban is. Ezt követően pedig Ukrajnában is sok ezer menekültet láttunk el, gyakorlatilag napi szinten élelmiszerrel láttuk el őket és szállást biztosítottunk, de a kárpátaljai iskolákat jelentősen segítettük. Mobil ellátást biztosítottunk a menekülteknek Kárpátalján, valamint a kijevi régióban és egyéb régiókban is” – emelte ki Dr. Szilágyi Béla.

Legutóbb a Hungary Helps támogatásából tudtak 60 aggregátort küldeni, hiszen a kárpátaljai régióban, egyéb területeken is volt, hogy csak napi 3-4 óra volt az áramellátás. Emiatt előfordult, hogy a központi fűtésrendszerek nem működtek. „Ez a háború olyan hatással volt, hogy az emberek azzal küzdöttek, hogy tudnak-e világítani, tudnak-e fűteni, és hogyan tudnak túlélni ebben a helyzetben” – hangsúlyozta a szervezet elnöke.

Megjegyezte: az elmúlt évben sem tudtak volna segíteni, ha támogatóik nem állnak melléjük, hálásak mindenkinek, aki közreműködik. Határon túli segítségnyújtásaikon túl kifejezetten büszkék rá, hogy Magyarországon harmincezer embert látnak el a szociális intézményeinkben: időseket, hajléktalanokat, emberkereskedelem áldozatait, kapcsolaton belüli erőszaknak az áldozatait, vagy éppen nevelőszülőknél nevelkedő gyermekeket, illetve tizennégyezer gyermeket oktatnak.

További eredményeikről, cipősdoboz akciójuk és nemzetközi kapcsolataikról hallhatunk az itt visszahallgatható műsorban:

Hirdetés
Hirdetés