Soha nem fog anyagilag megtérülni az atlétikai vb a szakértő szerint

Belföld
Hirdetés

Megtérül-e valaha az atlétikai vébébe öntött sok-sok milliárd? Kell-e ezt is összekötni a politikával? Miért nem tudunk örülni annak, hogy Magyarországról szólnak a hírek? Ezzel is foglalkoztak a Spirit FM Partvonal című műsorában.

World Athletics/Facebook

Szabados Gábor sportközgazdász úgy fogalmazott, hogy szubjektív, megtérül-e az a körülbelül 315 milliárd forint, amit az atlétikai vébébe fektettek. Ezt azzal magyarázta, hogy míg a kiadások jól mérhetőek, addig a hasznok jóval kevésbé számszerűsíthetőek, hangzott el a Spirit FM Partvonal című műsorában. 

A stadion felépítése például azzal térülne meg, hogyha azt a vébé után is ki tudnánk használni, emelte ki a sportközgazdász. Szerinte erre egyébként jó esélyek vannak, bár nem az atlétikán, hanem a szabadidősporton keresztül. “Az biztos, hogy az atlétika, mint professzionális sport, nem tud megtölteni egy ilyen létesítményt, legfeljebb egyszer-kétszer”, mondta Szabados Gábor kiemelve, hogy nem a mostani, hanem a csökkentett, 15 ezer fős kapacitást érti ezalatt. 

Pénzügyi értelemben viszont soha nem fog megtérülni a vb, jelentette ki a szakértő. Sőt, még azt is kétli, hogy fenn tudja-e magát tartani majd a létesítmény, hiszen nem tud befogadni olyan rendezvényeket, mint mondjuk a Puskás Aréna. De ha szabadidőközponttá válna, annak lenne társadalmi hasznossága, és ez egyfajta megtérülés lenne, tette hozzá. “Ebben viszont van egy szubjektív értékítélet”, ismerte el.

Az adásban a napenergiával kapcsolatban megszólalt Balogh József, energiapiaci szakértő, illetve az iváncsai akkugyárról Schmuck Erzsébet, az LMP társelnökét kérdeztük, a teljes műsort itt tudja visszahallgatni:

Hirdetés
Hirdetés