Soha nem látott felújítás jön, az M1-es, M3-as és M7-es autópálya is érintett

Belföld
Hirdetés

Szimicsku László, az MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója a Spirit FM Aktuál című műsorában azt mondta: összesen 300-400 kilométernyi szakasz újul meg, és két nagy híd is.

Azt mondta, az MKIF fejlesztési időszaka 10 évre szól a magyar állammal, ebben lesznek felújítások és építések is. Terveik szerint tavasszak egy komoly felújítási, úgynevezett szintrehozási időszak kezdődik a magyar gyorsforgalmi utak történetében soha nem volt olyan volumenű felújítás, mint ami most jön, több száz szakaszon 3-400 kilométer hosszan újulnak meg gyorsforgalmi utak, 200 híd dilatációját javítják ki, 50-60 csomópontot és a vízelvezető rendszereket is felújítják. 

Szimicsku László pontos számokat is mondott: 3-4 millió négyzetméter aszfalt újul meg a következő időszakban, a Pentele-híd és a Kőröshegyi völgyhíd is megújul, ehhez minimum félmillió tonna aszfaltot használnak fel. A felmart aszfalt egy részét újrahasznosítják, ennek környezetvédelmi okai vannak – tette hozzá.

A kommunikációs igazgató azt mondta: főleg az M1-es, M3-as, M7-es autópályát fogja ez érinteni. Február környékén lesznek meg a pontos ütemtervek, erről tájékoztatni fogják az autósokat.

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg:

Hirdetés
Hirdetés