Sugár Berci: távol áll tőlem az önkényes mulattatás

Belföld
Hirdetés

Sugár Berci azt is elárulta a Spirit FM Élőben jófej című műsorában, hogyha választania kellene, melyik filmet vinné el magával egy lakatlan szigetre.

Sugár Berci
Sugár Berci

Sugár Berci, a Revizor filmes szerzője, jógaoktató, énekes azt mondta a Spirit FM Élőben jófej című műsorában, hogy  művészfilm kifejezésnek számára szocreál hangulata van, jobban szereti a szerzői film kifejezést. A művészfilmről szerinte sokan arra asszociálnak, hogy egy hosszú, unalmas alkotásról van szó, amiben nem történik semmi. A kérdésre, hogy valaki vajon miért határolódik el egyes filmes műfajoktól (például a thriller vagy a sci-fi), azt mondja, hogy “van egy elképzelése arról, hogy egy műfaj miről szólhat, de általában én azért azt tapasztalom, hogy aki nagyon idegenkedik egy műfajtól, az egyébként valójában nagyon-nagyon kevés műremeket láthatott abból a zsánerből.”

Személy szerint a horrorfilmeket nagyon szereti, hogyha egyetlen filmet vihetne magával egy lakatlan szigetre, akkor az a Rosemary gyermekei lenne, amit egyébként szerinte sokféleképpen lehet nézni. Elárulta, hogy a fantasy műfajához egyáltalán nem tud kapcsolódni, de vígjátékokat szinte soha nem néz. “Vannak filmek, amik viccesek, vagy vannak vicces aspektusai”, mondja.

Úgy látja, biztosan vannak nagyon jó vígjátékok, de azok hozzá nem jutnak el, az “önkényes mulattatás” pedig nagyon távol áll tőle.

A teljes beszélgetés itt meghallgatható:

Hirdetés
Hirdetés