Szabó Eszter: a Mi Hazánk Novák Előd huligánkodásaival tartja távol magától a bizonytalan szavazókat

Belföld
Hirdetés

Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke és frakcióvezető-helyettese 5 millió forintos büntetést kapott az Országgyűlésben tett kijelentései miatt. Facebookon jelentette be, hogy ennek ellenére sem fogja megélhetési bűnözésként aposztrofálni a „cigánybűnözést”. Erről is szó volt a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában.

Szabó Eszter
Szabó Eszter

Szabó Eszter a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában azt kérdezte a cigánybűnözés kifejezéssel kapcsolatban, hogy a címkézés, amit szerinte a végtelenségig lehetne folytatni, vezet-e olyan irányba, ami a megoldás felé visz? Szerinte azért nincs értelme így beszélni róla, mert “az a lényeg, hogyan lesz kevesebb bűnözés”. “Nem látom, hogy ez hogy vezet megoldáshoz”, tette hozzá.

“A címkézés eltörlése vezet ahhoz, hogy a valós problémával még mindig nem csináltunk semmit, de legalább már meg merjük nevezni” - véli Horváth Oszkár.

Szabó Eszter úgy látja, hogy “a Mi Hazánk Novák Előd huligánkodásaival tartja távol magától” a bizonytalan szavazókat. Hozzátette, hogy a párt imidzsét “erre áldozták be”.

Bizonytalan szavazóként azt várja el, hogy higgadtabbak, felnőttebbek legyenek nála, de a könyvdarálás Szabó Eszter szerint nem hatékony kommunikációs szempontból. 

Horváth Oszkár úgy látja, hogy a Mi Hazánknak sokkal biztosabb terep az “erőteljes jobbosokra” építeni a kommunikációt, mint elengedni ezt, ahogyan tette például a Jobbik, amikor középre tolódott.

A teljes adás itt visszanézhető:

Hirdetés
Hirdetés