Szakértő: a Nyugat saját érdekében harcoltatja az ukránokat Oroszországgal szemben

Nemzetközi
Hirdetés

Sorra mondanak le a magas rangú ukrán tisztségviselők, miután a sajtó nyilvánosságra hozta, hogy túlzó áron vásárolhattak ellátmányt a hadsereg számára.

Tarjányi Péter a Spirit FM Ostrom című műsorában ezzel kapcsolatban arról beszélt: Zelenszkij kényszerpályára került, miután a Nyugat azt mondta, ha nem változtatnak a helyzeten, akkor nem küldenek semmit. A biztonságpolitikai szakértő elmondása szerint olyan véleményvezérek irányítóit váltotta le az ukrán elnök, akik az elmúlt hónapokban azért végezték a munkájukat. Hozzátette, hogy ezek az emberek a következő hónapokban hiányozni fognak a rendszerből, amit Ukrajnának pótolni kell.

Lesz proxyháború?

Hivatkozás másolása

A proxyháború azért nem megy át nyílt háborúba, mert a Nyugatnak jó az, hogy Ukrajna harcol a NATO helyett – mondta a műsorban a szakértő. Szerinte ez „egy nagyon hideg, gonosz logika, amiben a Nyugat harcoltatja az ukránokat a Nyugat érdekében Oroszországgal szemben”. Hangsúlyozta, hogy továbbra is azt gondolja, a háború elkerülhető lett volna, ha az oroszok nem támadják meg az ukránokat, amit Putyin legrosszabb döntésének tart, és úgy gondolja, az orosz elnök ebbe bele fog bukni.

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg:

Hirdetés
Hirdetés