Szakértő: „Lassú méreg a kormány uniós narratívája”

Belföld
Hirdetés

A magyarok csaknem 3/4-e továbbra is az Európai Unió tagja akar lenni, bár egyre többen vannak, akik úgy vélik, a brüsszeli bürokrácia rá akarja erőltetni az akaratát Magyarországra - ezek is kiderülnek egy friss kutatásból.

Bíró-Nagy András, politológus, a Policy Solutions igazgatója elmondta, hogy a felmérés során arra voltak kíváncsiak, hogy milyen is az EU támogatottsága Magyarországon. Elmondta a Spirit FM Partvonal című műsorában, hogy a többség még mindig úgy gondolja, hogy a magyar gazdaságnak jót tesz, hogy az Európai Unió tagja vagyunk, sőt inkább haszonélvezői vagyunk az uniós tagságnak.

Az viszont látszódik, hogy nagyon magas, pozitív szintről kétéves távlatban is sokat, mintegy 7 százalékpontot romlottak ezek az adatok, tette hozzá Bíró-Nagy András. 

Ennek javarészt a kormányzati kommunikáció az oka a politológus szerint, hiszen az emberek napi szinten találkoznak az uniós folyamatokkal kapcsolatban olyan értelmezéssel, hogy például a brüsszeli szankciók felelősek a magyarországi inflációért. Úgy gondolja, ez a fajta kommunikáció elbizonytalaníthatja a magyarokat abban, megéri-e még az EU-ban benne lenni.

A teljes adást itt hallgathatja vissza:

Hirdetés
Hirdetés