Szendrői Csaba szerint fontosabb a szeretet, mint hogy “az anya nő, az apa férfi”

Belföld
Hirdetés

Szendrői Csaba, előadóművész, dalszövegíró, az Elefánt zenekar frontembere a Spirit FM Rocktérítő+ műsorában beszélt az egyneműek gyermekvállalásáról, hogy gyerekkorában túl akarta szárnyalni Petőfit, és arról is, hogy szerinte hamarosan megint punkra lesz szüksége az embereknek.

Szendrői Csaba
Szendrői Csaba

“Teljesen átalakult az, hogy régen mi volt vicces, meg most mi a vicces”, fogalmazott Szendrői Csaba, az Elefánt zenekar frontembere a Spirit FM Rocktérítő+ című műsorában hozzátéve: annyira túlléptünk az ingerküszöbökön, hogy már csak a teljesen letisztult nyer értelmet, vagy az értelmezhetetlen. Úgy érzi, e között a két véglet között vannak ma a fiatalok.

Véleménye szerint ismét a punkra lesz szüksége az embereknek, amikor egy énekes, egy gitárossal, egy basszusgitárossal és egy dobossal kiállva “nagyon őszintén ordibálva el tudja mondani, hogy mi van”. 

Szendrői Csaba már általános iskola alsó tagozatában kórusban énekelt, hetedikben pedig elkezdett verseket is írni. “Azt gondoltam, hogy én is tudok olyan verset írni, mint Petőfi” - mondta, majd elmesélte, hogy nagyon hamar rájött, mekkorát tévedett. Ezzel párhuzamosan viszont megérezte az írás örömét. Úgy gondolja, hogy ő maga nem mond jól verset, ezért irodalmi esteken mindig felkér valakit, akinek ez a szakmája.

Fontosnak tartja a családot, azzal azonban nem ért egyet, hogy csak egy férfi és egy nő alkothatnak családot, utalva arra, hogy a magyar alkotmányba belekerült az a mondat, hogy "az anya nő, az apa férfi". Szerinte fontosabb a szeretet, mint az ennyire konkrét “definíció”. Véleménye szerint az lenne az ideális, ha a szexualitásról nem kellene beszélni, mert “mindenki megbélyegzés nélkül azzal szeretkezhetne, akivel akarna”. Úgy látja: az, hogy két férfi nem tud gyermeket nemzeni, az egy biológiai adottság, ami nem feltétlenül jelenti azt, hogy ne tudnának felnevelni egy gyereket. “Hány olyan heteroszexuális családban mutatnak olyan példát a szülők, amelyek sokkal rosszabbak?” - tette fel a kérdést Szendrői Csaba. “Látok olyan klasszikus, konzervatív családokat - tömegével - , akiknél sérülnek a gyerekek az alkoholista apa miatt, a nemtörődöm anyától elkezdve”, fogalmazott.

A teljes adást itt hallgathatja vissza:

Hirdetés
Hirdetés