Széttrollkodná a kormány az EU működését Gyöngyösi szerint

Nemzetközi
Hirdetés

Gyöngyösi Márton EP-képviselő, a Jobbik-Konzervatívok elnöke volt a Partvonal vendége. A politikusnak komoly aggályai vannak Magyarország 2024-es soron elnökségével kapcsolatban.

Az elnök Magyarország 2024-ben esedékes soros elnökségével, illetve annak az esetleges megvonásával kapcsolatban elmondta: tudomása szerint ehhez az Európai Unió alapszerződését kellene módosítani, ami komoly előkészületeket igényelne. A halasztásra viszont van lehetőség. “Kétségtelen tény, hogy az Európai Parlamentnek ebben a kérdésben nincs döntési joga” - szögezte le Gyöngyösi Márton. Azt azonban hozzátette, hogy az EP-nek “nagyon komoly nyomásgyakorlási képessége van ebben a tekintetben”. Példának említette a Magyarországnak járó uniós források elvonásával kapcsolatos ügyet, amikor az EP el tudta érni az Európai Bizottságnál, hogy Magyarországot szankcionálják.

A képviselő azt is elmondta a Spirit FM-en, hogy az Orbán-kormány működésével szemben vannak “nagyon kemény kritikák”. Úgy látja, “a magyar közigazgatás is olyan mértékben épült le és lett átállítva egyfajta kormánypropaganda és kommunikációs gépezetté”, hogy aggályosnak tartja, el tudná-e egyáltalán látni a soros elnökséggel járó feladatokat.

“Ki fogja siklatni az Európai Uniónak a működését és szét fogja trollkodni az Európai Unió működését abban a hat hónapban” a magyar kormány, vélekedett Gyöngyösi.

A teljes beszélgetés itt meghallgatható:

Hirdetés
Hirdetés