Szöllősi György vízumügye: a Puskás nagykövet nem diplomáciai fogalom

Belföld
Hirdetés

Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője egy sporteseményre ment volna Amerikába, de nem kapott vízumot - erről maga az érintett számolt be a Facebook-oldalán. Az esetről sokan beszámoltak, így a Spirit FM A bohóc karmai közt című műsorában is terítékre került. 

Tasnádi András rögtön kiegészítette a hírt, hogy Szöllősi György kapott egy diplomáciai útlevelet Szijjártó Pétertől, így az újságíró nem turistavízumot, hanem diplomatavízumot igényelt - ezt utasította el az USA. 

Ahhoz, hogy valakit diplomatának ismerjen el az Egyesült Államok, az illetőnek állami alkalmazottnak kell lennie - fejtette ki Tasnádi. “Pusztán az, hogy valaki Puskás nagykövet, meg a Nemzeti Sport főszerkesztője, vagy a L’oreal nagykövete… Ezek nem létező diplomáciai fogalmak” - vélte Tasnádi. Azért költözött ide az orosz kémbank is, mert “mindenkinek diplomata státuszt meg diplomata jogállást adtunk, aki a bank alkalmazottja lett”, tette hozzá.

Kiemelte: a fideszes narratíva szerint Szöllősinek meg kellett volna kapnia a nagyköveteknek járó tiszteletet.

Marosi Gergő azt mondta, hogy “ezen röhögött egész nap”. “Hogy lehet valaki ennyire nyomorult, hogy diplomatavízumot igényel arra, hogy ő Puskás-ügyi nagykövet?” Röhejnek titulálta a helyzetet és “picsogásnak” Szöllősi György posztját.

Furcsának tarja Forgács Bianka azt, hogyha Szöllősi György valóban ott szeretett volna lenni a sporteseményen, miért nem igényelt turistavízumot?

A teljes adás itt visszanézhető:

Hirdetés
Hirdetés