Tarjányi: az életünk része lett a második hidegháború

Nemzetközi
Hirdetés

A második hidegháborúban vagyunk, mondta Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő a Spirit FM Ostrom című műsorában.

Tarjányi Péter
Tarjányi Péter

Az elmúlt másfél évben megszokhattuk, hogy Medvegyev egyfajta “kemény” szócsöve Putyinnak, az erős fenyegetéseket tőle halljuk. Ugyanakkor az is egyértelmű, hogy nem mondhat semmit Putyin tudta nélkül, erősítették, meg a feltételezést a Spirit FM Ostrom című műsorában. Egyre inkább körvonalazódik az a fajta hidegháborús logika, hogy a mindennapi kommunikációban megjelenik a nukleáris fegyverekkel való fenyegetés, zsarolás, mondta Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő.

Ezzel kapcsolatban megjegyezte: egyre inkább azt látja, a mindennapokban ma már második hidegháborúról beszélhetünk. “Az életünk részévé kezd válni a második hidegháború”, fogalmazott a szakértő.

A régi szovjet diplomácia kommunikációját emeli át a mostani Oroszország, vélekedett Tarjányi Péter. Ebben a kommunikációban lett fontos szereplő Medvegyev, aki nem első számú szereplő, de kellően kemény.

A teljes adás itt visszanézhető:

OSTROM - Megjelent Tarjányi Péter és Vogyerák Anikó könyve! Minden, ami az ukrajnai háború első évében történt. Megrendelhető itt.

Hirdetés
Hirdetés