Tarjányi: “beteg logika működik a Kreml oldaláról”

Nemzetközi
Hirdetés

Szabadságra megy a Wagner-csoport. De mi lehet emögött? Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő erről is beszélt a Spirit FM Ostrom című műsorában.

Megrendszabályozást láthatunk - fogalmazott Tarányi Péter azzal kapcsolatban, hogy a Wagner-csoport pihen, és augusztusban térnek vissza. A biztonságpolitikai szakértő a Spirit FM Ostrom című műsorában úgy fogalmazott, hogy “beteg logika működik a Kreml oldaláról”, ugyanis “hol felemelnek embereket, hol pedig ezeket az embereket hirtelen visszadobják a mélybe”. 

Tarjányi Péter szerint a Wagner-csoport szabadsága mögött egy kényszer van, ami alatt újra kell gondolniuk, folytatják-e ugyanazt a kommunikációs hadjáratot a hivatalos orosz hadvezetés ellen, amit eddig, vagy változtatnak.

Nem az az elsődleges, hogy ki mennyire profi, vagy hogy mennyire jól harcol, hanem az, hogy mennyire “fekszik jól” az elnöknél. Tarjányi Péter szerint ezen a fronton is hatalmas a verseny. Prigozsin, a Wagner-csoport vezetője nem véletlenül akar várni két hónapot - tette hozzá.

A teljes beszélgetés itt meghallgatható:

Hirdetés
Hirdetés