Tarjányi: így tudnak az oroszok teljes pusztítást mérni a bolygóra

Nemzetközi
Hirdetés

Egy földalatti város lakói akkor is bosszút tudnak állni az ellenségen, ha Oroszországot gyakorlatilag a semmivel tennék egyenlővé.

Halott Kéz protokoll - ennek keretében, hogyha minden elpusztulna egy atomháború miatt, Oroszország akkor is teljes pusztítást tudna mérni a teljes bolygóra. Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő a Spirit FM Ostrom című műsorában erről a rendszerről is részletesen mesélt.

A ’80-as évek elején készült el ez a protokoll. Egy olyan városkomplexum épült fel egy hegy gyomrában, ami körülbelül 1000-1200 négyzetméternyi területen fekszik, nagyjából 300 ezer lakossal.

 Ez a város képes önmagát ellátni, és hogyha elfogynának vagy megsemmisülnének Oroszország taktikai és hadászati atomfegyverei, akkor itt ilyen rakétákat képesek lennének előállítani. Illetve ezekkel csapásokat tudnának végrehajtani.

 Így ha Oroszország megsemmisülne, ők az utolsó pillanatban egy gyilkos válaszcsapást tudnak mérni a támadókra. Hogyha ebben a térségben bárki atomfegyvert vetne be, az itteni lakosok nagy része életben maradna - mondta Tarjányi Péter.

Ez egy hidegháborús eszközrendszer, illetve egy olyan protokoll, amivel fenyegetni lehet a másik felet - magyarázta Tarjányi. Azt lehet vele elérni, hogy “senki ne packázzon Oroszországgal”, fogalmazott. 

Hozzátette, hogy az Egyesült Államokban is van ilyen földalatti város. Ezek a hidegháborúból megmaradva képesek ilyen csapások végrehajtására.

A teljes adás itt visszanézhető:

Hirdetés
Hirdetés